Administratorii de plajă de la Mamaia s-au „jucat cu focul” după ce au mutat șezlongurile mai aproape de apă. Acum riscă să fie amendați drastic

Elena Avramescu 13.07.2021, 15:19
Administratorii de plajă de la Mamaia s-au „jucat cu focul” după ce au mutat șezlongurile mai aproape de apă. Acum riscă să fie amendați drastic

Administratorii de plajă au mutat șezlongurile. Nu unul, ci mai mulți administratori de plajă de la Mamaia n-au mai ținut cont de reguli și au mutat șezlongurile mai aproape de apă, chiar dacă nu au voie să facă asta. Asta le-ar putea aduce mai multe amenzi, după cum au anunțat reprezentanții Apelor Române Dobrogea Litoral.

Administratorii de plajă de la Mamaia au mutat șezlongurile mai aproape de apă

În urmă cu doar câteva luni, plajele au fost reamenajate, astfel că noile sectoare nu pot fi exploatate. În acest sens, șezlongurile trebuie să fie amplasate pe sectoarele vechi de plajă, potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Apelor Române Dobrogea Litoral. Astfel că șezlongurile trebuie să fie la distanță de 150 – 200 de metri de apă, fiind principalul motiv care a dus la nemulțumirea turiștilor.

Reprezentanții Apelor Române Dobrogea Litoral au declarat faptul că patronii care au mutat șezlongurile vor fi mai întâi avertizați ca să le readucă pe sectoarele vechi de plajă, însă în cazul în care nu se conformează, vor fi amendați.

Administratorii de plaja de la Mamaia au mutat sezlongurile mai aproape de apa
Plaja Mamaia

Mutatul șezlongurilor mai aproape de apă vine după ce în urmă cu o săptămână, unul dintre administratorii de plajă a anunțat că vrea să renunțe la contract, menționând că acest sezon estival este deja compromis. Acesta a mai spus că a vorbit și cu alți operatori de plaje din Mamaia și că și aceștia vor să ceară suspendarea contractelor din acest an. În plus, investitorii se tem că-și vor pierde clienții, mai ales că mulți turiști aleg să meargă la plajă în Năvodari.

Nu este de mirare faptul că lărgirea plajei a creat un teritoriu nou pentru România, însă a adus și o problemă cu care nimeni nu s-a mai confruntat până acum: aceste suprafețe nu sunt cadastrate, astfel că nu figurează în acte și nu pot fi concesionate. În urma lucrărilor de lărgire, stațiunea Mamaia are din acest sezon estival o suprafață de plajă nouă de peste 50 de hectare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...