Adio vacanță în Grecia? Guvernul de la Atena a decis ce trebuie să facă românii pentru a intra în țară

Raluca Juncu 10.07.2020, 16:09

În ultimele zile, Grecia a introdus treptat mai multe restricții de intrare pe teritoriul țării. De această dată, Guvernul de la Atena a introdus noi măsuri pentru turiștii români și nu numai, care vor să-și petreacă vacanța sau concediul pe plajele elene.

Turist în vremuri de criză. Cele mai recente măsuri adoptate de Guvernul din Grecia

După ce zilele trecute, Ministerul Turismului din Grecia a anunțat limitarea accesului pe teritoriul țării, prin închiderea a cinci din cele șase puncte de trecere a frontierei de la granița cu Bulgaria, vineri, autoritățile transmit că intrarea în țară se face doar cu dovada unui test negativ la coronavirus.

Testul trebuie efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea propriu-zisă în Grecia, potrivit unui anunț al purtătorului de cuvânt al Executivului, citat de G4Media. Măsura a fost decisă într-o ședință extraordinară de guvern și va intra în vigoare începând cu data de 14 iulie.

Măsurile transmise de Guvernul de la Atena au loc în contextul în care aproximativ 100 de turiști au fost confirmați cu coronavirus, pe teritoriul grec, printre care și trei români.

Ce trebuie să mai știe românii care urmează să plece în vacanță în Grecia

Între timp, românii care și-au programat vacanțele pe plajele însorite din Grecia pot intra în continuare prin țară prin singurul punct de frontieră deschis- Kulata – Promachonas. Începând de joi, 9 iulie, turiștii trebuie să completeze formularul electronic (Passenger Locator Form), indiferent dacă ajung în Grecia pe cale aeriană, rutieră sau maritimă. Formularul trebuie compleat cu cel puțin 24 de ore înainte de data călătoriei, și nu cu 48 de ore cum era valabil inițial.
Oficialii de la MAE recomandă turiștilor români să acceseze mereu pagina travel.gov.gr pentru a se informa cu privire la cele mai recente modificări cu privire la protocolul de călătorie, în contextul pandemiei de COVID-19. Deocamdată, turiștii care intră în Grecia până în 14 iulie, sunt supuși testării pentru coronavirus, iar rezultatul îl primesc în decurs de 24 de ore.

Sursa foto: unsplash.com

Urmăriți Impact.ro și pe