VIDEO EXCLUSIV

Adio, Alexandru Arșinel! Regretatul actor, omagiat în cadrul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”

Alexandru Catalan, Ioana Bucur 30.09.2022, 15:39

Românii își iau adio de la Alexandru Arșinel. Regretatul actor este omagiat în cadrul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, unde sicriul cu trupul său neînsuflețit va fi adus vineri după-amiază. Jurnaliștii redacției Impact.ro transmit imagini și informații de la fața locului. Aristul, care s-a stins din viață joi seara, la vârsta de 83 de ani, va fi înmormântat duminică la Cimitirul Bellu din Capitală.

Alexandru Arșinel, omagiat la „Teatrul Constantin Tănase”

Update, ora 15:55. Copleșiti de durere, cu lacrimi în ochi, Valentina Fătu și Vasile Muraru vorbesc despre cele mai importante momente trăite alături de regretatul actor.

Update, ora 15:40. În jurul orei 15:00, sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Alexandru Arșinel a ajuns la Teatrul Constantin Tănase, unde a fost așteptat de foștii săi colegi. Printre coroanele de flori aduse și fotografiile cu regretatul artist, pe un ecran rulează imagini de colecție din cariera de peste șase decenii a acestuia.

Adio, Alexandru Arsinel Regretatul actor, omagiat in cadrul Teatrului de Revista Constantin Tanase

Update, ora 14:55. Se fac ultimele pregătiri la sediul Teatrului „Constantin Tănase”. Sicriul cu trupul neînsuflețit al regretatului actor este așteptat să ajungă în jurul orei 16:00, cu toate că, inițial, familia anunțase că acest lucru se va întâmpla în jurul orei 13:00. Întârzierea de aproape trei ore este cauzată de încheierea formalităților de la spital.

Update, ora 14:15. Candelele de la catafalcul lui Alexandru Arșinel sunt luate de la Arhiepiscopia Bucureștilor. „Ajutorul tău pentru Catedrala Mântuirii Neamului” stă scris pe fiecare dintre numeroasele candele aprinse. Ultima distincție pentru Arșinel a venit în această vară, chiar din partea Bisericii Ortodoxe, mai exact Arhiepiscopia Sucevei.

Știre inițială

La nici 24 de ore de când și-a dat ultima suflare, actorul se va întoarce în locul pe care l-a iubit cel mai mult. Vineri după-amiaza, sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Alexandru Arșinel va fi depus la Teatrul „Constantin Tănase”.

Potrivit reporterilor redacției Impact.ro, care se află la fața locului, printre primii care au venit să îi aducă un omagiu artistului a fost rabinul șef al comunității iudaice din România. Acesta a adus o coroană de flori albe.

La vârsta de 83 de ani, Alexandru Arșinel a murit joi, 29 septembrie 2022. Actorul era internat de mai multe zile pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar din București. În ciuda tuturor eforturilor depuse de medici, organismul acestuia nu a mai rezistat, pe fondul vârstei înaintate și al problemelor de sănătate cu care s-a luptat în ultimii ani.

Adio, Alexandru Arsinel Regretatul actor, omagiat in cadrul Teatrului de Revista Constantin Tanase

Primele declarații ale fiului regretatului actor

Contactat de jurnaliștii Impact.ro, fiul lui Alexandru Arșinel ne-a dezvăluit că starea acestuia se degradase atât de tare încât nici nu mai putea să vorbească.

De asemenea, a anunțat că vineri, 30 septembrie, în jurul orei 13:00, sicriul cu trupul neînsuflețit al tatălui său va fi depus la Teatrul „Constantin Tănase”, iar duminică, 2 octombrie, va avea loc înmormântarea.

„În ultimele zile nu am mai putut comunica cu el. Cauzele decesului au fost multiple, de la toate problemele pe care le-a avut în ultimii ani.

Astăzi, în jurul orei 13, va fi depus la Teatrul Constantin Tănase. Sâmbătă după-amiaza va fi dus la capela cimitirului Bellu, iar duminică în jurul orei 12 va fi înmormântat.”, a declarat, în exclusivitate pentru Impact.ro, fiul actorului, Cristian Arșinel.

Actorul își pregătise deja locul de veci, la Bellu, în zona sudică a cimitirului, pe o alee principală de lângă capelă, aproape de Aleea Scriitorilor.

Urmăriți Impact.ro și pe