Alexandru Arșinel nu va fi înmormântat pe Aleea artiștilor. Decizia regretatului actor înainte de a muri. „Să n-aibă grijă copiii”

Ioana Bucur 30.09.2022, 12:10
Alexandru Arșinel nu va fi înmormântat pe Aleea artiștilor. Decizia regretatului actor înainte de a muri. „Să n-aibă grijă copiii”

Regretatul actor și-a pregătit din timp locul în care își va dormi somnul veșnic, luând o decizie neașteptată. Alexandru Arșinel nu va fi înmormântat pe Aleea Artiștilor de la Cimitirul Bellu din București. Jurnaliștii redacției Impact.ro au obținut, în exclusivitate, primele informații despre ceremonie. Când va avea loc și unde îi vor putea aduce românii un omagiu îndrăgitului artist.

Alexandru Arșinel nu va fi înmormântat pe Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu

Alexandru Arșinel a murit joi, 29 septembrie 2022, la vârsta de 83 de ani. Actorul era internat de mai multe zile pe secția de ATI a Spitalului Universitar din București din pricina problemelor de sănătate ce l-au marcat în ultimii ani.

Cu aproape un deceniu în urmă, în anul 2013, artistul a trecut printr-o cumpănă uriașă, ajungând să fie supus unei operații de transplant de rinichi, ce a devenit subiect dezbătut în spațiul public și care i-a adus o serie de critici, unele voci susținând că ar fi fost favorizat în fața altor pacienți de pe lista de așteptare.

După acel moment, Alexandru Arșinel a decis să își pregătească locul de veci.

„Sunt un om gospodar. Mi-am făcut mormânt la Bellu. Să n-aibă grijă copiii, când n-o să mai fiu”, declara actorul, în perioada aceea.

În mod surprinzător, Alexandru Arșinel a ales să nu fie înmormântat pe Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu. Locul său de veci este așezat în zona sudică a cimitirului, pe o alee principală de lângă capelă, aproape de Aleea Scriitorilor.

Alexandru Arșinel nu va fi înmormântat pe Aleea artiștilor. Decizia regretatului actor înainte de a muri. „Să n-aibă grijă copiii”

„Cauzele decesului au fost multiple”

Contactat de jurnaliștii redacției Impact.ro, fiul actorului a făcut dezvăluiri emoționante despre ultimele zile din viața actorului. Potrivit acestuia, starea lui Alexandru Arșinel se degradase atât de tare încât nici nu mai putea să vorbească.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului va fi depus vineri, în jurul orei 13:00, la Teatrul „Constantin Tănase” din București, iar înmormântarea va avea loc duminică după-amiază.

„În ultimele zile nu am mai putut comunica cu el. Cauzele decesului au fost multiple, de la toate problemele pe care le-a avut în ultimii ani.

Astăzi, în jurul orei 13, va fi depus la Teatrul Constantin Tănase. Sâmbătă după-amiaza va fi dus la capela cimitirului Bellu, iar duminică în jurul orei 12 va fi înmormântat”, a declarat, în exclusivitate pentru Impact.ro, fiul actorului, Cristian Arșinel.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...