Ce excursii gratuite a oferit Primăria Sectorului 1 în ultimul an pentru pensionari. Cât s-a cheltuit cu aceste deplasări

Raluca Juncu 20.11.2019, 16:16
Ce excursii gratuite a oferit Primăria Sectorului 1 în ultimul an pentru pensionari. Cât s-a cheltuit cu aceste deplasări

Primăria Sectorului 1, a oferit în ultimul an numeroase excursii gratuite pentru pensionarii din sector. De aceste tipuri de deplsări au avut parte și copiii din Sectorul 1, care au plecat excursii, fie de o zi, două sau trei. Deplasările s-au organizat pe teritoriul României și au fost coorodate prin intermediul Centrului Cultural al Sectorului 1.
Pentru pensionari s-au făcut excursii de o zi la mănăstiri și la Sinaia, iar copii au avut la dispoziție mai multe locații precum Valea Prahovei, Brașov, Bran- Moeciu, Argeș sau Delta Dunării.

Cât a cheltuit primăria de sector cu aceste excursii

Banii au ajuns către mai multe firme, printre care Treasure Island și Fiducia Agenzia. Societatea Trasure Island a devenit cunoscută după ce a încheiat un contract de 200.000 de euro cu STB (fosta RATB) pentru o campanie de publicitate în care mai mulți bloggeri, precum Bromania, lăudau transportul public din București, transmite hotnews.ro.

Excursiile în țară au însumat un total de aproximativ 8 milioane de euro.

”Și pensionarii sunt membri ai comunității, elevii sunt cu o situație financiară mai precară, au fost mai mulți elevi. Noi avem zone defavorizate în sector, chiar dacă suntem considerați un sector cu oameni bogați, dar în zone ca Străulești, Chitila, Bucureștii Noi, Giulești, avem copii care nu au ieșit deloc din București. Noi am dus acum și copii orfani, de la centrele noastre, care nu ieșit niciodată din București. Sunt benefice”, a declarat Daniel Tudorache, Primarul Sectorului 1.

Edilul a spus că situația acestor excursii rămâne incertă pentru anul viitor.

„Nu știu dacă vom continua programul. Depinde dacă aprobă Consiliul Local. Eu nu am majoritate, trebuie să voteze și celelalte partide. Și acum Consiliul și-a dat acordul, când au aprobat bugetul. Dacă își dau acordul, facem și anul următor, dacă nu, mă limitez doar la anul ăsta. Eu nu fac nimic fără aprobarea consiliului”, a transmis Primarul Sectorului 1.

Urmăriți Impact.ro și pe