Adidas a renunțat la Ilie Năstase după 49 de ani. Prima reacție a fostului tensimen

Andrei Cezar 23.09.2021, 16:44

După aproape jumătate de secol, celebra firmă de echipament sportiv Adidas a renunțat la contractul cu Ilie Năstase (75 de ani). Acum, primul lider ATP din istorie vrea să pună în aplicare un nou plan. Legendarul tenismen se gândește să își lanseze propria linie de echipament sportiv.

După 49 de ani, Adidas renunță la contractul de sponsorizare cu Ilie Năstase

Ilie Năstase este unul dintre cei mai importanți jucători de tenis din istorie. Talentul său imens l-a purtat pe culmile succesului, fiind primul jucător al sportului alb care a devenit lider al clasamentului ATP (23 august 1973). Calitățile uluitoare de care a dat dovadă pe terenul de tenis, rezultatele deosebite obținute în carieră (două turnee de Grand Slam câștigate și două finale jucate), completate de o carismă incredibilă, i-au adus fostului mare tenismen român o notorietate aparte de care se bucură și în ziua de astăzi.

Numele Ilie Năstase este un adevărat brand în întreaga lume, legendarul tenismen reușind, prin performanțele sale, să pună România pe harta sportului mondial.

Cu un an înainte ca ”Nasty” să devină numărul unu în lume, firma de echipament sportiv Adidas i-a oferit românului un contract generos de sponsorizare, în valoare de 100.000 de dolari. O sumă imensă pentru acele vremuri, mai ales în condițiile în care astfel de contracte erau, aproape exclusiv, destinate jucătorilor de fotbal. Năstase susţine că el a fost primul jucător de tenis din istorie care a semnat un contract de sponsorizare cu Adidas. Mai mult decât atât, el a povestit că a semnat contractul în același timp cu fostul mare jucător german de fotbal Franz Beckenbauer.

Adidas a renuntat la Ilie Nastase dupa 49 de ani. Prima reactie a fostului tensimen
Adidas a renuntat la Ilie Nastase dupa 49 de ani. Prima reactie a fostului tensimen

Ce planuri are Ilie Năstase după ce Adidas a renunțat la colaborarea cu el

Chiar și după ce a renunțat la activitatea sportivă profesionistă, Ilie Năstase și Adidas au continuat colaborarea, însă pe sume mult mai mici. Periodic, Adidas a lansat diferite piese de echipament sportiv imprimate cu brandul Ilie Năstase. Recent, însă, după 49 de ani, celebra companie a renunțat la contractul cu fostul mare tenismen român.

Năstase are însă planuri mari de viitor. Chiar dacă a înțelegerea cu Adidas i-a expirat, celebrul sportiv român are de gând să înființeze propria linie de echipament sportiv.

Nu mai am contract cu Adidas. Dacă o să fac ceva, o să fac numai cu numele meu, fără o firmă de echipament”, a declarat Ilie Năstase pentru Telekom Sport.

În cursul anului 2017, Adidas a decis să suspende înțelegerea cu Ilie Năstase, după ce lengendarul tenismen a fost implicat într-un scandal de rasism. El a afirmat atunci că viitorul copil al Serenei Williams cu afaceristul Alexis Ohanian va avea culoarea „cicoloată cu lapte”. Odată ce scandalul şi-a pierdut din amploare, contractul a fost reluat, până în 2021.

Urmăriți Impact.ro și pe