Adevărul despre suplimentele pe care le lua Simona Halep. Un fost angajat rupe tăcerea, în plin scandal de dopaj

Beatrice Dumitru 16.11.2022, 18:35
Adevărul despre suplimentele pe care le lua Simona Halep. Un fost angajat rupe tăcerea, în plin scandal de dopaj

Simona Halep se află în centrul unui scandal de dopaj după ce a fost depistată pozitiv cu substanța roxadustat la US Open. Sportiva susține că nu a luat nicio substanță interzisă cu bună știință, iar fostul său preparator fizic a dezvăluit cine stabilea ce suplimente lua Simona Halep.

Cine se ocupa de suplimentele pe care le lua Simona Halep

Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj și a fost suspendată provizoriu din tenis, dar fostul lider mondial susține că este nevinovată și va încerca să dovedească acest lucru. Un fost preparator fizic al Simonei Halep a făcut noi dezvăluiri despre suplimentele pe care le lua sportiva.

Dragoș Luscan, fostul preparator fizic al Simonei Halep angajat la dorința lui Darren Cahill, care a aplicat cu sportiva programul accelerat de creștere a forței fizice dorit insistent de antrenorul australian, a spus că un nutriționist străin decidea ce suplimente lua tenismena, precum și ce dietă să urmeze. Acesta fusese ales de Darren Cahill.

Adevărul despre suplimentele pe care le lua Simona Halep. Un fost angajat rupe tăcerea, în plin scandal de dopaj
Simona Halep a fost prinsă dopată.

„Lucram cu băiatul respectiv. Băiatul respectiv se ocupa de strategia privind suplimentele. Simona s-au întâlnit cu el de câteva ori și, în rest, de la distanță” a mărturisit Dragoș Luscan pentru Prosport.

„Nu știu um o substanță interzisă este în aceeași fabrică cu cea care nu este interzisă”

Dragoș Luscan nu a ascuns cine a aplicat schema ingerării suplimentelor la ordinul nutriționistului străin, colaborator al antrenorului australian. Este vorba despre Daniel Dobre, cel care a pregătit-o pe Simona Halep în perioada în care a câștigat turneul de la Rolad Garros.

De partea de suplimente nutritive, la vremea respectivă, se ocupa domnul Daniel Dobre. Implementarea planului era făcută de către Simona, bineînțeles, pentru că ea trebuia să își aleagă, foarte bine, ce mănâncă în funcție de zona în care ne aflam, partea de pe glob unde eram prezenți în momentul respectiv” a adăugat Dragoș Luscan.

Drasgoș Luscan, actualul preparator fizic al lui David Popovici și al handbaliștilor de la Dinamo, nu își explică cum a apărut substanța roxadustat, în testul doping picat de Simona Halep, la US Open, la sfârșitul lunii august.

Nu aș înțelege, poate, cum o substanță interzisă este în aceeași fabrică cu cea care nu este interzisă. Absolut toate suplimentele pe care jucătoarele le folosesc sunt declarate înainte! Dacă există un control anti-doping, când se completează formularul respectiv, trebuie să treci absolut toate pastilele, toate alimentele pe care le consumi, astfel încât ei să știe”,  a mai precizat fostul preparator al Simonei Halep.

După ce Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj, are la dispoziție două soluții pentru a ataca decizia. Fie pledează vinovată, varinată care i-ar aduce o suspendare cu un an mai puțin decât pedeapsa maximă, fie contestă acuzațiile și pornește un proces.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...