Adevărul despre produsele Lidl a fost făcut public. Puțini români se așteptau la asta

Ana Anitoiu 20.11.2020, 08:48
Adevărul despre produsele Lidl a fost făcut public. Puțini români se așteptau la asta

Adevărul despre produsele Lidl, rețea ce are câteva sute de magazine în România, a fost făcut public și este incredibil. Puțini români se așteptau la așa ceva.

Care este adevărul despre produsele Lidl

Pentru retailerul german Lidl, România nu este importantă doar pentru numărul mare de cumpărători, ci și pentru produsele pe care le exportă în străinătate.

Ultimele cifre arată că retailerul Lidl a facilitat exportul de produse românești în valoare de 59 milioane de euro, în anul 2019. Adică dublu față de exportul din anul 2018.

De asemenea, compania se află în topul importatorilor de produse agroalimentare din România. În plus, Lidl este cel mai mare importator de lactate și produse din lapte, la nivelul întregii țări, potrivit playtech.ro. Reprezentanții Lidl au spus că vor să mențină acest ritm de creștere și în anii următori.

De altfel, peste 80% dintre furnizorii de bunuri și servicii ai Lidl sunt din România, cu o creștere de 11% față de anul precedent. Cantitatea de fructe și legume românești a fost cu 23% mai mare.

Adevarul despre produsele Lidl a fost facut public
Magazin Lidl

Lidl, cantitate uriață de fructe și legume de la producătorii români

Potrivit retailerului german, peste 80% din cantitatea de fructe și legume din Piața Lidl provine de la producători români, în sezon. Peste 92.000 de tone de fructe și legume provenite de la agricultorii din România au fost comercializate, în anul 2019, de Lidl.

Rețeaua de magazine Lidl face parte din grupul Schwarz. Acest grup este prezent în România și prin numeroasele magazine Kaufland.

De asemenea, Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează, la nivel mondial, aproximativ 11.200 de magazine și peste 200 de centre logistice în 29 de țări.

În privința numărului de angajați, retailerul german Lidl are aproximativ 287.000, dintre care peste 7.500 în România.

În România, retailerul german Lidl are deschise peste 270 de magazine și cinci centre logistice. Când a deschis cele mai noi magazine în România, compania a introdus și sisteme de încărcat mașini electrice. De altfel, în acest an, retailerul german Lidl a fost recunoscut, în topul BREEAM, ca având cele mai sustenabile locații din țară.

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) este cel mai recunoscut standard de sustenabilitate și eficiență în domeniu, prin care este măsurat impactul clădirilor asupra mediului.

Pentru evaluarea BREEAM, sunt luate în calcul de la aspecte de eficiență energetică și consum de energie, până la impactul asupra mediului. Certificarea este realizată de către evaluatori independenți, care acordă un calificativ în funcție de punctajul obținut.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...