Adevărul despre Dacia Spring. Cât costă curentul pe care îl consumă

Andra Daoud 14.09.2022, 21:11
Adevărul despre Dacia Spring. Cât costă curentul pe care îl consumă

Dacia a lansat în urmă cu un an primul model de mașină electrică. În timp ce mulți au criticat modelul pentru design și confort, clienții care l-au cumpărat se arată mulțumiți de Dacia Spring, cel puțin în ceea ce privește consumul. După ce a parcurs mai bine de 45.000 de km cu Dacia Spring, un român a dezvăluit cât consumă, de fapt, această mașină și câți bani a cheltuit pentru a o încărca, în decurs de un an.

Adevărul despre cât curent consumă Dacia Spring

Cei care au renunțat la mașinile pe combustibil pentru autovehicule electrice pot spune că fac economii importante, mai ales după ce prețurile la carburanți au crescut în ultima perioadă. Cum cea mai accesibilă mașină electrică pentru români vine chiar de la producătorul autohton Dacia, înainte de a achiziționa o astfel de mașină, oamenii vor să știe cât consumă exact.

Un român care deține Dacia Spring a explicat, pe un site dedicat automobilelor electrice, cât l-a costat încărcarea mașinii cu care a parcurs până în prezent peste 45.000 de kilometri. Pe lângă cheltuielile cu curentul electric, românul a explicat și cât l-au costat reviziile și asigurările mașinii.

Șoferul a transmis prin intermediul site-ului electromobilitate.ro că, din octombrie 2021, de când a achiziționat mașina, și până în prezent, a parcurs în jur de 46.750 km, iar pentru încărcarea mașinii a plătit aproximativ 2.100 de lei. La un calcul simplu, rezultă un cost de 5,09 lei la suta de kilometri.

La cheltuielile pentru încărcarea mașinii se adaugă asigurarea obligatorie (RCA), asigurarea facultativă (CASCO), revizia de la 30.000 km și anvelopele de iarnă. Pentru toate acestea, românul a scris că a mai cheltuit în total 4.700 de lei.

Adevarul despre Dacia Spring. Cat costa curentul pe care il consuma
Dacia Spring este primul model de masina electrica produs de Dacia

Dacia Spring, cu motor mai puternic și aspect modificat

La un an de când a ajuns la primii clienți, Dacia Spring ar putea beneficia de modificări fără precedent pentru o mașină Dacia. Noul model de Dacia ar urma să aibă parte de unele schimbări, printre care un facelift și un motor mai puternic, potrivit publicației L’Argus. Din 2023, noile modele de Dacia SPring vor fi dotate cu un motor de 60 CP, care ar crește considerabil performanța mașinii.

Clienții vor putea opta în continuare și pentru modelele actuale, cu motor de 44 CP, în cazul în care nu sunt dispuși să plătească un preț mai mare și nu își doresc neapărat o mașină mai puternică. Bateria ar urma, de asemenea, să aibă parte de o mică îmbunătățire, câștigând 2 kwh.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe