Adevărul despre brânzeturile din supermarketuri. Anunțul făcut de specialiști: ce mănâncă, de fapt, românii

Nicu Stan 15.07.2021, 10:59
Adevărul despre brânzeturile din supermarketuri. Anunțul făcut de specialiști: ce mănâncă, de fapt, românii

Adevărul despre brânzeturile din supermarketuri. Anunțul făcut de specialiști: ce mănâncă, de fapt, românii. Atunci când cumpără brânzeturi, românii se uită mai întâi la preț după care la cât de bine arată produsul, ce gust are, cum a fost făcut. Aceasta este una dintre cele mai mari greșeli.

Piața brânzeturilor este plină de produse contrafăcute. Cum recunoști o brânză de calitate

Adevărul despre brânzeturile din supermarketurile din România. Anunțul făcut de specialiști: ce mănâncă, de fapt, românii.

Oana Dumitrache, medic nutriţionist a vorbit despre cât de periculoase sunt produsele care imită brânzeturile şi la ce trebuie să fie românii atenţi atunci când cumpăr astfel de produse.

Cum recunosti o branza de calitate
Cum recunosti o branza de calitate

Din ce fac unii brănză de vacă

Românii sunt de multe ori înşelaţi de aşa-zişii producători care comercializează o falsă telemea de vacă, făcută în realitate din lapte praf degresat şi grăsimi vegetale, cum ar fi spre exemplu uleiul de palmier.

Astfel, s-a descoperit un astfel de producător care lăsa clienţii să creadă că au cumpărat un produs natural, când de fapt, ei cumpărau o imitaţie de brânză.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Autoritățile nu pot depista toți escrocii

Autorităţile anunță că fac controale, însă nu au cum să-i depsteze pe toţi comercianţii escroci, oameni dornici de câștiguri rapide și care profită din plin de buna-credinţă a cunsumatorilor.

Astfel, Oana Dumitrache, medic nutriţionist a amintit despre cât de periculoase sunt produsele care imită brânza şi la ce trebuie să fim atenţi înainte de a cumpăra astfelde produse.

Brânzeturile contrafăcute, pericol pentru sănătate

„Întradevăr, alimentele care nu sunt sănătoase, nu sunt bine preparate, pot fi un pericol pentru populaţie, pentru că în fabricarea acestor alimente, se folosesc nutrienţi, de fapt non-nutrienţi care afectează în timp sănătatea publică şi mai ales, grupele de risc – copiii şi oamenii în vârstă, care deja au probleme de sănătate asociate.

Deci, întotdeauna trebuie foarte multă atenţie, când luăm un produs, să citim foarte bine eticheta. Întradevăr, producătorii sunt obligaţi pe etichetă, să detalieze exact din ce este format produsul respectiv, dar din piaţă nu avem cum.

Prețul mic indică un produs prost

Primul indiciu când ne uităm în galantar este preţul. Clar, când este un preţ mic, acel produs nu este de calitate. Gândiţi-vă că pentru 1 kilogram de brânză se folosesc 6-7 litri de lapte, deci clar, dacă socotim cât costă litrul de lapte, maturarea, fabricarea brânzei, clar preţul este mult mai mic decât realitatea.

Deci, preţul este primul. Apoi, aspectul şi culoarea. Dacă este o brânză făcută din grăsimi vegetale va fi de culoare albă.

Ce rău ne fac produsele contrafăcute

Este un mare risc. Pot apărea alergiile, tulburările digestive, pentru că majoritatea alimentelor, toate  intră în tubul digestiv. Și prima reacție pe care o are organismul este cumva să elimine sau să atragă atenția că aceste alimente nu au fost de calitate.

Și atunci apar balonările, greața, starea de vomă, deci, din start, un aliment nu a fost bun și nu a fost corect”, a explicat Oana Dumitrache, potrivit antena3.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe