Adevăratul motiv pentru care turneul de la Roland Garros a fost amânat. Simona Halep e direct interesată de anunț

Nicu Stan 08.04.2021, 13:19
Adevăratul motiv pentru care turneul de la Roland Garros a fost amânat. Simona Halep e direct interesată de anunț

Adevăratul motiv pentru care turneul de la Roland Garros a fost amânat. Simona Halep e direct interesată de anunț. Ce se întâmplă, citiți în articolul de mai jos.

De ce s-a amânat turneul de la Roland Garros. Anunțul Federatiei Franceze de Tenis

S-a aflat adevăratul motiv pentru care turneul de la Roland Garros a fost amânat. Oficialii Federatiei Franceze de Tenis mai trag de timp în speranța că Roland Garros 2021 se va desfasura cu spectatori în tribune.

Turneul de la Roland Garros a fost amânat cu o săptămână, anunță jurnalistul francez Quentin Moynet, care scrie la cotidianul L’Equipe. Astfel, noua perioadă de desfășurare a Grand Slam-ului de la Paris va fi 30 mai-13 iunie.

Turneul Roland Garros a fost amanat
Turneul Roland Garros a fost amanat

Fără spectatori în tribune se pierd bani mulți

Decizia care are la bază în principal rațiuni financiare a fost luată de reprezentanții Federației Franceze de Tenis. Aceștia speră să-i poată convinge pe guvernanții din Franța să permită accesul spectatorilor în tribune, după încheierea lockdown-ului și a restrictiilor severe impus de pandemia de coronavirus.

Dacă turneul de la Roland Garros nu ar fi fost amânată, măsurile anunțate de președintele Franței, Emmanuel Macron, ar fi făcut imposibilă prezența spectatorilor în tribunele complexului în acest an.

Distanța dintre Roland Garros și Wimbledon se scurtează

Astfel s-a ajuns ca între turneul de la Roland Garros și cel de la Wimbledon să nu mai fie decât două săptămâni distanță.

Astfel, rundele de calificare vor avea loc de luni 24 până vineri 28 mai și vor fi urmate de extragerea principală, care va avea loc duminică 30 mai până duminică 13 iunie.

Anunțul Federației Franceze de Tenis

”Sunt încântat de faptul că discuțiile cu autoritățile publice, organele de conducere ale tenisului internațional, partenerii și radiodifuzorii noștri și munca în curs cu WTA și ATP au făcut posibilă amânarea turneului Roland Garros 2021 cu un săptămână. Le mulțumesc pentru asta.

Acesta va oferi situației de sănătate mai mult timp pentru a se îmbunătăți. Astfel ar trebui să ne optimizeze șansele de a primi spectatori la Roland Garros. Sadionul nou transformat acoperă acum mai mult de 30 de acri. Pentru fani, jucători și atmosferă, prezența spectatorilor este vitală pentru turneul nostru, cel mai important eveniment sportiv internațional din primăvară”, a anunțat Gilles Moretton, președintele FFT.

Roland Garros ar putea fi turneul de adio al Simonei Halep

Simona Halep este direct interesată de turneul de la Roland Garros, întrucât sportiva anunța că are de gând să se retragă după acest eveniment sportiv.

Rorland Gaross înseamnă pentru Simona Halep cele mai mari victorii din carieră. Acolo a câștigat turneul la juniori și a reușit să câștige și o finală la seniori, dar a însemnat și două finale pierdute.

Urmăriți Impact.ro și pe