Sezon încheiat pentru Simona Halep. Ce face campioana după ce a fost spulberată în optimi la Roland Garros

Marian Cărăvan 19.10.2020, 15:10
Sezon încheiat pentru Simona Halep. Ce face campioana după ce a fost spulberată în optimi la Roland Garros

Simona Halep putea încheia în triumf atipicul sezon 2020. Nu a fost așa, pentru că Iga Swiatek a spulebarat-o în optimi la Roland Garros și apoi a câștigat trofeul. Totuși, campioana noastră rămâne cu trei trofee consecutive câștigate în 2020. Următoarea provocare va fi abia anul viitor.

Ce face Simona Halep după ce a fost eliminată de la Roland Garros

Pentru Simona Halep, aventura din 2020 s-a curmat brusc, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros. Campioana noastră a fost atunci de nerecuboscut, fiind eliminată de tânăra jucătoare Iga Swiatek, sportivă care avea să câștige ulterior Openul Franței. Simona Halep rămâne cu trei trofee consecutive câștigate în acest an, la Dubai, Praga și Roma. De asemenea, se menține pe locul 2 în clasamentul WTA, după australianca Ashleigh Barty, dar înaintea japonezei Naomi Osaka.

Simona Halep a decis să nu mai participe la niciun turneu în acest an și să se pregătească temeinic pentru sezonul 2021. Simona Halep vrea să se mențină în mare formă, iar imaginile postate recent pe rețelele de socializare vorbesc de la sine. Are gânduri mari pentru 2021, iar gândurile sale se îndreaptă spre turneul de Grand Slam de la Wimbledon. Anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, organizatorii competiției de la All England Club au luat decizia de a anula turneul. A fost pentru prima oară de la Al Doilea Război Mondial încoace când se întâmplă așa ceva. Simona Halep este campioana en titre la Wimbledon, după succesul din 2019.

Simona Halep vrea să fie în formă pentru sezonul 2021 Sursa foto: Instagram
Simona Halep vrea să fie în formă pentru sezonul 2021 Sursa foto: Instagram

Scenarii pentru Wimbledon 2021

Pentru ediția de anul viitor de la Wimbledon, organizatorii iau în calcul trei scenarii, informează Sky Sports.

Sally Bolton, directoarea turneului, a dezvăluit, potrivit sursei menționate, că echipa sa face eforturi ca regalul sportiv de la Wimbledon să se desfășoare în cele mai sigure condiții. Potivit lui Bolton, există trei scenarii: turneul se va desfășura cu spectatori (capacitate maximă), cu asistență redusă (fără a fi furnizate alte detalii) și cu porțile închise.

Deocamdată acestea sunt variantele avansate până în prezent, însă timpul și evoluția pandemiei îi va face pe organizatori să marșeze pe planul mai sus specificat sau să-și reconfigureze strategia.

Simona Halep s-a impus în 2019 pe iarba londoneză, după ce a învins-o pe americanca Serena Williams, scor 6-2, 6-2. Simona Halep se afla la al doilea titlu de Grand Slam din carieră. A făcut atunci unul dintre cele mai bune meciuri din carieră, obținând victoria în fața Serenei Williams în doar 55 de minute.

Urmăriți Impact.ro și pe