EXCLUSIV

Florin Zamfirescu a renunțat la țigări și la băutură, la 10 ani de la infarctul suferit: ”Cu alcoolul nu m-a văzut nimeni amețit. Mai beam trei beri sau țuică”. EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 30.11.2022, 18:05

Actorul Florin Zamfirescu, alias Gigi Dumbravă din cunoscuta telenovelă „Inimă de țigan”, s-a pensionat la 70 de ani și, potrivit declarațiilor făcute în exclusivitate pentru Impact.ro, nu vrea să mai audă de vreo revenire pe scenă. A renunțat la vicii și preferă să se odihnească mai mult, după infarctul suferit acum zece ani.

„Actor am vrut să fiu dintotdeauna”

Florin Zamfirescu și-a dorit să fie actor încă de mic, de când recita poezii. Mama sa, ne spune el, a fost practic cea care i-a insuflat această pasiune încă de la vârsta de cinci ani.

Recitam încă de la cinci ani poezii. Teatru nu aveam cum să fac de atunci, în provincie nu puteam fi copil de radio. Actor am vrut să fiu dintotdeauna. Am jucat și teatru în liceu, chiar și înainte. Mama a vrut să fie actriță, dar părinții ei nu au lăsat-o să meargă mai mult de șapte clase, așa că a rămas casnică. Tata era învățător. Mama a jucat teatru la amatori, la cămine culturale. De când m-a născut, m-a îndoctrinat cu poezia. La trei ani știam ”Regina ostrogoților”, ne-a mai spus Florin Zamfirescu.

Florin Zamfirescu a renunțat la țigări și la băutură, la 10 ani de la infarctul suferit: ”Cu alcoolul nu m-a văzut nimeni amețit. Mai beam trei beri sau țuică”. EXCLUSIV
Florin Zamfirescu, alături de fiul său Vlad.

„La școală eram mediocru”

În ciuda faptului că știa poezia „Regina ostrogoților” încă de la vârsta de trei ani, Florin Zamfirescu spune că în școală era un elev mediocru, preocupat doar să învețe și să recite poezii.

La școală eram mediocru, nu am rămas corigent, dar am fost premiant doar în clasa întâi, când am luat doar premiul 3. Eu aveam alte preocupări, știam sute de poezii. În clasă învățam din predare, nu am avut probleme la Bacalaureat”, a adăugat actorul.

De când s-a pensionat, Florin Zamfirescu nu vrea să mai audă de scenă. E mândru însă de copiii săi care-i duc numele mai departe, deși el nu i-a îndrumat spre teatru. Mai mult, chiar i-a certat pentru „lipsă de originalitate”, că au copiat ce au văzut în familie.

„Nu-mi mai e dor de nimic, pentru că m-am retras. Am doi copii care mă onorează și-mi duc numele mai departe, Vlad Zamfirescu și Ștefana Samfira. Niciodată nu i-am îndrumat să facă teatru, chiar le-am zis că nu au originalitate, că-s lipsiți de imaginație, că au făcut ceea ce au văzut în casă. Dacă eram la fel, mă făceam învățător ca tata sau popă, ca-n familie”, a adăugat actorul.

La ce vicii a renunțat din cauza problemelor de sănătate

Florin Zamfirescu are în prezent mare grijă de sănătatea sa, date fiind problemele cu care se confruntă. A renunțat la fumat și la alcool.

„Am grijă de sănătatea mea. Nu mai fumez de vreo cinci ani, fumam câte două pachete pe zi. Cu alcoolul nu m-a văzut nimeni amețit, dar acasă, seara, mai beam trei beri sau mai beam țuică, acum, nu. Poate doar un păhărel. Iau foarte multe pastile date de doctoriță, eu nici nu știu ce am, ea mi le dă. Am colesterol, probleme cu inima, diabet. Am de toate, dar mă mențin”, ne-a mai spus actorul.

Urmăriți Impact.ro și pe