Acuzații de malpraxis la Spitalul Județean din Deva, după ce un pacient a fost operat pe partea greșită a capului

Elena Avramescu 15.11.2021, 14:25
Acuzații de malpraxis la Spitalul Județean din Deva, după ce un pacient a fost operat pe partea greșită a capului

Caz șocant la Spitalul Județean din Deva, unde au apărut acuzații de malpraxis. Un pacient a fost operat pe partea greșită a capului. Se pare că un neurochirurg ar fi intervenit inițial pe partea opusă a craniului, iar după aceea a făcut operația pe partea corectă, acolo unde pacientul avea un hematom.

Acuzații de malpraxis la Spitalul Județean din Deva

La data de 5 noiembrie, pacientul în vârstă de 84 de ani a ajuns pe masa de operaţie, cu un hematom intracranian pe partea dreaptă a capului. Iniţial, medicul a incizat partea stângă a craniului şi abia după aceea a realizat intervenţia asupra hematomului de pe partea opusă, după cum au confirmat reprezentanţii spitalului din Deva.

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, dr. Lucian Miron, a declarat că a fost depusă
o plângere penală la Inpectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara, pentru vătămare corporală din culpă, chiar de către reprezentanţii unităţii medicale.

În plus, rudele au aflat că, ulterior, medicul a făcut incizia în partea greșită a craniului, astfel că nu este de mirare faptul că pacientul a avut de suferit. Momentan sunt luate mai multe declarații de la toate părțile implicate despre ceea ce s-a întâmplat, iar polițiștii vor să afle cu exactitate dacă acesta este adevărul complet.

Pe lângă asta, se așteaptă și o expertiză medico-legală în acest caz, iar anchetatorii vor ajunge, în final, la o concluzie.

Între timp, pacientul a rămas internat la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. Până acum, medicul nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere faţă de reclamaţiile împotriva sa, dar şi-ar fi justificat decizia intervenţiei medicale pentru că pacientul avea şi edem cerebral.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...