Actualizarea WhatsApp care te ajută să vorbești mai ușor cu prietenii: nu contează dacă au PC, Mac sau telefon

Gabriel Peneș 27.09.2022, 14:41
Actualizarea WhatsApp care te ajută să vorbești mai ușor cu prietenii: nu contează dacă au PC, Mac sau telefon

WhatsApp vrea să adauge un ajutor suplimentar pentru cei care doresc să comunice folosind aplicația deținută de compania Meta. Aceasta o ia pe urmele Google Meet sau Zoom și va pune la dispoziție un link de acces în videoconversații. Acesta va putea fi partajat într-un apel cu familia sau prietenii, mărindu-se astfel numărul participanților prezenți simultan într-o conversație.

Actualizarea WhatsApp care te ajută să vorbești mai ușor cu prietenii

În curând, va fi mult mai ușor pentru utilizatorii WhatsApp să-și invite prietenii la o discuție simultană. Aplicația de mesagerie calcă pe urmele concurenților săi, precum Google Meet sau Zoom ce pun la dispoziție și un link de acces în videoconversații. Acum și WhatsApp vrea să introducă această facilitate pentru utilizatorii săi, anunță engadget.com. Practic, utilizatorii popularei aplicații de chat vor putea partaja un link de acces într-un apel cu familia și prietenii.

Până acum, cei care folosesc WhatsApp puteau partaja doar link-urile grupurilor din aplicație pentru ca alți useri să se poată alătura conversației. Acum, linkurile se vor putea trimite și utilizatorilor individuali, fără a mai exista condiția ca aceștia să facă parte dintr-un grup. În plus, nu va conta dacă aceștia folosesc un smartphone, un PC sau Mac. Utilizatorii vor găsi opțiunea de a crea un link pentru apelul audio sau video sub fila „Apeluri”.

„Lansăm link-uri de acces pentru apelurile de pe WhatsApp începând din această săptămână, deși puteți partaja un link pentru a începe un apel cu o singură atingere”, a spus Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, companie care deține WhatsApp, pe Facebook.

Nu contează dacă au PC, Mac sau telefon

În plus, WhatsApp a început testarea apelurilor video de grup criptate, cu până la 32 de utilizatori simultan, mai scrie sursa citată. Compania va oferi în curând mai multe informații despre această nouă funcție.

Anul acesta, în luna aprilie, WhatsApp anunța că va lansa funcția Communities, prin care eficientizează comunicarea dintre grupurile conectate, de pe aplicație. Meta spunea că vine în întâmpinarea nevoilor comunităților prin lansarea Communities, o funcție care „va eficientiza comunicarea între grupurile conectate”.

Pe de altă parte, aplicația WhatsApp va avea parte de un nou update în luna octombrie, iar aceasta ar putea fi o veste proastă pentru anumiți utilizatori ai serviciului de comunicare. Platforma de mesagerie nu va mai funcționa corespunzător pe anumite telefoane care au sisteme de operare vechi.

Astfel, dispozitivele ce încă rulează Android 4.0.4 sau mai vechi, precum și cele care au iOS 9 sau mai vechi nu vor mai putea rula aplicația.

Data la care va avea loc update-ul incompatibil cu telefoanele vechi este 24 octombrie. Până atunci, utilizatorii de WhatsApp care au un sistem de operare învechit pot face update, în măsura în care telefonul permite o versiune mai nouă pentru Android, respectiv pentru iOS.

Există însă numeroase modele de telefoane mai vechi care nu suportă update-ul, prin urmare aplicația WhatsApp nu va mai funcționa cum trebuie, începând din a doua jumătate a lunii octombrie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....