Actrița îndrăgită de români și mărturia ei controversată. „M-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat ca să am unde dormi”

Iancu Andreea 09.03.2022, 12:03

A fost partenera de scenă a lui Dem Rădulescu, Sebastian Papaiani sau Toma Caragiu și s-a numărat printre fondatorii Teatrului de Comedie. Dincolo de zâmbetele așternute pe chipul publicului său, actrița, extrem de îndrăgită de-a lungul anilor de către români, făcea în urmă cu mulți ani o mărturisire neașteptată. Actrița recunoștea că a fost nevoită să se culce cu mai mulți bărbați pentru a avea un loc unde să doarmă. Puțini i-au cunoscut povestea teribilă de viață.

Ce actriță celebră din România a fost nevoită să recurgă la gesturi extreme pentru un loc de dormit. Mărturia ei este controversată

Fire veselă și personalitate cu un șarm aparte, actrița pe care mulți români au îndrăgit-o, reușea să se remarce pe scenele de teatru din București, la teatre precum Giulești și Bulandra, deși debutase în carieră ca ucenică la fabrica de textile din Brăila, orașul său natal. Frumoasa Vasilica Tastaman cucerea publicul dintr-o privire și mai cu seamă bărbații. Actrița s-a iubit cu patimă cu doi celebrii Emeric Jenei și Dan Tufaru, însă mulți alții i-au căzut cu tronc regretatei artiste.

Începuturile sale în lumea teatrului au fost însă marcate de momente dramatice. Legenda scenei românești a fost nevoită să îndure perioade dificile pentru a reuși. Înainte să devină cunoscută, Vasilica Tastaman, care începuse ca ucenică la fabrică, avea să îi mărturisească povestea sa de viață Luciei Sturza Bulandra, actriță de renume, care a condus „Teatrul Municipal București” ce astăzi îi poartă numele.

Actrița îndrăgită de români care a avut un trecut amoros agitat
Actrița Vasilica Tastaman

„M-am săturat…”

Memorabil este episodul care a avut-o în prim-plan pe Vasilica Tastaman. Vasilica era din Brăila și, până să ajungă cât de cât să devină cunoscută la Teatrul Municipal București, lucrase – ca ucenică! – la o întreprindere textilă din orașul său. Într-o zi, doamna Bulandra a aflat cu mare surprindere că tânăra speranță a scenei, Vasilica Tastaman, ar vrea să părăsească Bucureștiul și, dând cu piciorul la tot ceea ce realizase până atunci, este decisă sa se întoarcă în fabrică. Așa că a chemat-o imediat în biroul ei și a întrebat-o ce nu îi convine. Vasilica a luat-o prin surprindere și i-a spus franc:

„Doamna Bulandra, eu vreau să plec din Capitală pentru că m-am săturat …să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat ca să am unde să dorm!”, i-a spus Vasilica Tastaman Luciei Sturdza Bulandra, citată de jurnalul.ro.

Doamna Bulandra a fost cea care a contribuit în mod clar la evoluția actriței, după ce aceasta a mers în audiență la primarul Capitalei de la acea vreme, unde a cerut o locuință pentru talentata tânără speranță. Rugămințile arzătoare ale Luciei Sturdza Bulandra au fost ascultate și astfel Vasilica Tastaman a putut să își continue parcursul artistic.

Legăturile amoroase ale Vasilicăi Tastaman

Dincolo de începuturile tumultoase ale carierei sale, actrița Vasilica Tastaman a avut și o viață amoroasă agitată. Aceasta a fost căsătorită de două ori, cu fostul antrenor de fotbal Emeric Jenei, alături de care a avut un unic fiu, Călin Jenei. Ulterior, actrița s-a iubit cu actorul Dan Tufaru, pe care l-a despărțit de Anda Călugăreanu. Bărbatul era cu 11 ani mai tânăr decât ea, iar relația lor a reușit să stârnească un val de legături amoroase precum a lor, între actori cu diferențe la fel de notabile de vârstă.

Frumoasa blondă, care s-a remarcat din „Astă seară dansăm în familie”, dar și alte acte artistice, a părăsit țara în 1981 împreună cu fiul său, Călin, și s-a stabilit în Suedia. Ulterior, după 20 de ani de ședere pe plaiuri străine, aceștia s-au reîntors în țara natală. Vasilica Tastaman s-a stins din viață pe 30 martie 2003, fiind doborâtă de hepatită, la Spitalul de Urgență din București. Ea se află înmormântată la Oradea, unde își luase un loc de veci pe vremea când era măritată cu Emeric Jenei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...