Actriţa din România care a fost martoră la atentatele din 11 septembrie 2001. A trecut prin momente de neuitat: „Am tremurat şocaţi”

Badea Violeta 18.03.2022, 11:55

Anul acesta se vor împlini 21 de ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie. La acea vreme, mai exact în 2001, aproape 3.000 de oameni au murit. Cei care au supraviețuit au rămas marcați pentru toată viața. Acesta este și cazul unei actrițe din România. În timpul atacului terorist, vedeta se afla la New York într-un turneu și urma să viziteze Turnurile Gemene. Despre cine este vorba și cum a scăpat cu viață veți afla din articolul următor!

Mărturiile unei actrițe din România care a fost martoră la atentatele din 11 septembrie 2001

Atacurile teroriste asupra turnurilor Word Trade Center din New York, de la 11 septembrie 2001, s-au soldat cu 2.993 de victime.

De asemenea, acestea au avut urmări grave asupra politicii interne şi externe a Statelor Unite ale Americii. La acel moment, Elvira Deatcu și buna sa prietenă, Carmen Tănase, se aflau la New York într-un turneu.

Exact în ziua fatidică de 11 septembrie, actrițele au fost la un pas de a fi prinse în mijlocul atentatelor. Acestea aveau de gând să meargă la Word Trade Center pentru a vizita Turnurile Gemene.

Șansa a făcut însă ca cele două să-și anuleze planurile. Evenimentele din acea zi au marcat pentru toată viaţa pe Elvira Deatcu.

„Nu am să uit niciodată acea zi! Cum aș putea? Ne cazaserăm cu o seară înainte la un motel și în acea dimineață stăteam cu toții la cafea, în pijamale, pe iarbă.

Ușile de la camere erau deschise și… un televizor pornit aiurea ne-a pus în față cu sinistra realitate. Am văzut „live” lovirea celui de-al doilea turn. Urma să plecăm și noi într-acolo, să vizităm”, a povestit Elvira Deatcu pentru Ego.ro.

Actrita Elvira Deatcu a fost martora atentatelor de la 11 septembrie
Actrita Elvira Deatcu a fost martora atentatelor de la 11 septembrie

„Am tremurat șocați minute bune”

Elvira Deatcu spune că a rămas șocată de imaginile pe care le-a văzut la televizor, mai ales că s-ar fi putut număra și ea printre victime.

„Ore în șir n-am prea gândit. După ce am tremurat șocați minute bune, ne-am strâns rapid bagajele și am plecat spre granița cu Canada.

Acolo ar fi trebuit să jucăm, în a doua jumătate a lui septembrie. De abia la ora 16.00 am realizat că n-am sunat în țară. Și să le spunem familiilor că suntem în siguranță”, a mai declarat îndrăgita actriță.

De atunci, Elvira Deatcu a dezvăluit că nu s-a mai întors în Statele Unite. Actrița a spus că acela a fost unul dintre cele mai triste și chinuite turnee.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...