Actorul Robert Pattinson, dietă drastică pentru a-l juca pe Batman. Și sportivii o practică doar în cazuri extreme

Stan Filon 09.03.2022, 20:33
Actorul Robert Pattinson, dietă drastică pentru a-l juca pe Batman. Și sportivii o practică doar în cazuri extreme

Actorul Robert Pattinson, în vârstă de 35 de ani, a ținut o dietă drastică, pentru a se ridica la nivelul celebrului Batman, personaj pe care l-a jucat de curând. Vedeta de la Hollywood a vrut să fie în formă maximă pentru a intra în rolul personajului, însă medicii trag un semnal de alarmă și spun că actorul s-a pus în pericol, deoarece regimul său poate avea efecte nedorite de sănătate.

Actorul Robert Pattinson, dietă drastică pentru a-l juca pe Batman

„Reduci, şi reduci şi reduci (cantitatea de apă) înainte de scenele topless, şi numeri înghiţiturile de apă”, a spus actorul Robert Pattinson pentru publicaţia People, dezvăluind dieta adoptată pentru a fi în formă pentru rolul Batman.

Când știa că are de filmat scene în care apare fără tricou, actorul revenea la dieta periculoasă, care nu este recomandată de niciun medic. În plus, avea grijă și ce mănâncă, deoarece nu dorea să își iasă din formă. Un nutriţionist a avertizat că această dietă care constă în deshidratarea treptată duce la modificări care pot pune în pericol ritmul cardiac.

Actorul Robert Pattinson, dieta drastica pentru a-l juca pe Batman
Actorul Robert Pattinson, dieta drastica pentru a-l juca pe Batman

Dieta este practicată uneori de sportivi

„Restricţionarea aportului de apă nu este o soluţie sigură şi nici durabilă pentru pierderea în greutate. Este o metodă care poate duce la schimbări drastice, pe termen scurt de greutate, din cauza pierderii de apă, mai degrabă decât pierderea de grăsime, şi poate fi foarte periculos”, a spus Dr. Nadja Auerbach.

Cu toate că este destul de periculoasă, medicul a recunoscută că este practicată uneori de sportivii care concurează în competiţii bazate pe categorii de greutate, cum ar fi haltere sau box, sau de culturişti, înainte de concursuri, pentru a creşte definirea musculară, scrie The Sun.

„Prin reducerea cantităţii de fluide subcutanate muschii par mai definiţi”, a recunoscut doctorul. Pe lângă mușchii mai definiți, această dietă ținută de Robert Pattinson pentru a-l juca pe Batman poate însă aduse probleme serioase și la nivelul rinichilor, care pot fi lezați într-un mod senificativ și poate să apară un dezechilibru care poate pune viața în pericol. Actorul Robert Pattinson a recunoscut că a ţinut această dietă câteva luni, pentru a-şi pregăti corpul pentru rolul de Batman.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...