Actorul de la Hollywood care suferă de o boală cumplită. E transformat total

Stan Filon 19.05.2023, 08:39

Marele actor Michael J. Fox, cunoscut pentru rolul său din trilogia „Înapoi în Viitor”, dar și pentru alte zeci de roluri, a vorbit deschis despre boala de care suferă de foarte mulți ani. Vedeta de la Hollywood a recunoscut că situația devine din ce în ce mai grea.

Actorul de la Hollywood care suferă de o boală cumplită

Vedeta din trilogia „Înapoi în Viitor”, Michael J. Fox, ajuns la vârsta de 61 de ani, a acordat  recent un interviu în care a vorbit deschis despre boala teribilă de care suferă de zeci de ani. Avea numai 29 de ani atunci când medicii i-au spus că suferă de Parkinson.

La 29 de ani, cariera sa era în plină ascensiune, iar diagnosticul pus de medici a venit ca un trăsnet. I-a fost greu să accepte diagnosticul și a anunțat public abia în 1998, atunci când s-a și retras din lumina reflectoarelor pentru o bună perioadă de timp. În prezent, însă, Michael J. Fox vede această boală cu alți ochi.

Actorul de la Hollywood care sufera de o boala cumplita
Actorul de la Hollywood care sufera de o boala cumplita

„Este ca un cadou care oferă surprize”

„Întotdeauna spun că boala Parkinson este o binecuvântare și oamenii mă întreabă: «Cum poți să o descrii ca așa?» Ei bine este ca un cadou care oferă surprize. Sunt foarte mulțumit de felul în care a decurs viața mea și îmi place că am avut șansa de a fi de folos altora”, a explicat Michael J. Fox, la emisunea The Project, miercuri.

Starul canadiano-american, care are o avere de 65 milioane de dolari, a fondat Fundația Michael J Fox, în 2000. Este o organizație non-profit dedicată găsirii unui remediu pentru boala Parkinson. Până în prezent a strâns 2 miliarde de dolari, însă cercetătorii care lucrează la fundația respectivă au făcut o descoperire științifică incredibilă. Au descoperit un marker biologic despre care susțin că va revoluționa modul în care Parkinsonul este detectat și tratat.

Nu crede că apucă 80 de ani

Dar ce este boala Parkinson? Ei bine, această afecțiune este o tulburare a creierului care provoacă mișcări neintenționate sau incontrolabile, cum ar fi tremuratul, rigiditatea și dificultăți de echilibru și coordonare. Fox s-a retras definitiv din actorie în 2020 tocmai din cauza simptomelor sale.

Și cum un rău nu vine niciodată singur, celebrul actor s-a ales pe lângă boala incurabilă și cu alte afecțiuni. O tumoare benignă pe coloana vertebrală i-a dat mari emoții, însă s-a ales de multe ori cu oase rupte în urma căzăturilor. Actorul a declarat că nu se aștepta să trăiască peste 80 de ani.

„N-am să vă mint, e din ce în ce mai greu. În fiecare zi, e mai dificil. Căzătura e una dintre modurile în care Parkinson te poate ucide. Pneumonia, înecatul cu mâncare, boala asta găsește multe modalități subtile de a te ucide. Pentru că nu mori din cauza Parkinson, mori cu Parkinson”, a mărturisit actorul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...