Acești bugetari pot primi măriri salariale chiar și de 50%. Se ocupă de un proiect vital pentru România

Mihnea Tălău 07.11.2022, 21:38
Acești bugetari pot primi măriri salariale chiar și de 50%. Se ocupă de un proiect vital pentru România

Ministerul Muncii propune un proiect de majorare a salariilor angajaților bugetari din instituţii şi autorităţi publice cu până la 50%. Creșterea veniturilor în cazul acestei categorii sociale era deja stabilită prin lege.

Care este noutatea promovată de Ministerul Muncii

Noutatea la inițiativa în cauză este că pe lista angajaților ce urmează să beneficieze de bani mai mulți au fost introduși și cei care se ocupă de implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

De o creștere a veniturilor salariale de până la 50% pot beneficia bugetarii care fac parte din echipele de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile și cei implicați în implementarea PNRR. Dintre demnitari, doar cei care ocupă poziții de președinte și vicepreședinte de consiliu județean și primar și viceprimar ar urma să încaseze bani mai mulți, scrie playtech.ro.

Tichetele de munca vor fi transformate in bani de catre ANAF

Această majorare a salariilor se efectuează independent de numărul de proiecte în care a fost implicat angajatul. Cu alte cuvinte, bugetarul va beneficia de majorare de salariu în funcție de timpul efectiv de lucru în cazul unui proiect. Trebuie precizat că, în prezent, diferența dintre salariile bugetarilor și cele înregistrate în sectorul economic se ridică la o sumă de 1.700 de lei.

„Având în vedere complexitatea și răspunderea activităților desfășurate de Corpul controlorilor delegați, imposibilitatea cooptării controlorilor delegați în echipele de proiect, precum și pentru asigurarea echității la acordarea drepturilor salariale pentru personalul implicat în gestionarea fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de Redresare și Reziliență, propunem acordarea unei majorări a salariilor de bază a personalului Direcției generale de control financiar preventiv cu până la 25%, în baza criteriilor stabilite prin ordin al ministrului finanțelor”, se arată în introducerea proiectului de la Ministerul Muncii.

Cum cresc salariile bugetarilor

Procentul de majorare salarială a rămas același precum cel stabilit într-un proiect anterior. Astfel, creșterile veniturilor angajaților bugetari din instituții și autorități publice urmează să se realizeze astfel:

– până la 20 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 10%;
– între 21-40 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 20%;
– între 41-60 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 30%;
– între 61-80 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 40%;
– peste 80 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 50%.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...