Aceasta este cea mai rapidă mașină din lume. Este incredibilă viteza maximă pe care o poate atinge bolidul de lux

Stan Filon / 20.10.2020, 20:09
Aceasta este cea mai rapidă mașină din lume. Este incredibilă viteza maximă pe care o poate atinge bolidul de lux

Cea mai rapidă mașină de serie din lume este SSC Tuatara! Bolidul atinge o viteză de nu mai puțin de 508km/h, iar recordul a fost atins pe data de 10 octombrie.

SSC Tuatara este cea mai rapidă mașină din lume

Aceasta a devenit cea mai rapidă maşină de serie din lume, reuşind să atingă viteza de 508km/h pe o porţiune de drum de 11km care se întinde între Las Vegas şi Pahrump, Nevada, aceeaşi folosită de Koenigsegg Agera RS, fosta deţinătoare a recordului, în 2017.

Recordul a fost validat de reprezentanţii Guinness Book Records. Pentru doborârea vechiului record a fost nevoie să se respecte mai multe reguli. În primul rând, maşina trebuia să facă drumul dus-întors, cu o oră distanţă între primul parcurs şi cel de întoarcere, pentru a lua în calcul diferite aspecte, precum vântul.

SSC Tuatara este cea mai rapidă mașină din lume
SSC Tuatara este cea mai rapidă mașină din lume

Bolidul a prins 508 km/h și a ajuns în Cartea Recordurilor

După aceea, maşina trebuia să folosească un drum public, roţi şi carburant permise pentru utilizarea pe străzile publice şi trebuia să fie urmărită prin satelit. SSC Tuatara a rulat cu combustibil E85 şi roţi Michelin Pilot Sport Cup 2, înregistrând în prima tură o viteză de 484,5km/h şi în cea de-a doua atingând nu mai puţin de 532,9km/h.

Reprezentanţii Cărţii Recordurilor au realizat media celor două încercări, maşina fiind urmărită de 15 sateliţi, şi au ajuns la concluzia că viteza medie a fost de 508km/h.

”În timp ce mă apropiam de 534 de km/h, Tuatara urca cu aproape 32 de km/h în ultimele 5 secunde. Se putea duce în continuare. Doar vântul ne-a oprit din a-i atinge limita”, a spus pilotul de curse Oliver Webb, cel care a condus bolidul. Maşina îi aparţine lui Larry Caplin, un american din Philadelphia, şi a fost primul Tuatara pentru clienţi realizat de SSC.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI