Această categorie de români nu va putea vota la alegeri? ”Sunt sute de mii de oameni au fost uitați intenționat”

Stan Filon 13.11.2020, 10:25
Această categorie de români nu va putea vota la alegeri? ”Sunt sute de mii de oameni au fost uitați intenționat”

Gabriela Firea, fostul primar General al Capitalei, susține că sute de mii de români aflați în carantină sau izolare nu pot vota la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Firea acuză Guvernul Orban că nu s-a gândit deloc la ei și că acești oameni au dreptul să voteze.

Gabriela Firea spune că românii aflați în carantină au dreptul să voteze

Fostul primar General al Capitalei a spu că oamenii aflați în carantină sau izolare nu au, în general, niciun simptom, însă tot nu au dreptul să solicite la domiciliu urna mobilă pentru a-și exercita dreptul la vot. PSD s-a gândit însă la ei și va depune un amendament prin care aceștia să voteze de acasă. Social-democrata Gabriela Firea speră ca PSD să primească ajutorul și celorlalte partide parlamentare.

”Nu s-a ținut cont de sutele de mii de români care se vor afla în ziua votului în carantină sau izolare. Care nu pot solicita urne, pentru că nu au niciun diagnostic. Ești privat de un drept constituțional. Au murit oameni de-a lungul vremii pentru ca lumea să aibă drept de vot. Iată că această categorie a fost uitată intenționat. Sunt sute de mii în România. Ei devin contacți, sună la DSP-uri, li se spune stați acasă două săptămâni, dacă nu aveți simptome”, a declarat pentru România TV Gabriela Firea, candidat PSD pentru Senatul României.

Gabriela Firea spune ca romanii aflati în carantina trebuie sa voteze
Gabriela Firea spune ca romanii aflati în carantina trebuie sa voteze

PSD va depune un amendament pentru cei aflați în carantină

Firea invită toate partidele politice să voteze un amendament depus de parlamentarii PSD care, susține aceasta, va rezolva problema celor aflați în izolare și carantină și cre își vor putea exprima votul. Cu toate că Gabriela Firea susține că aceștia nu vo putea vota, românii aflați în carantină au avut dreptul să voteze la alegerile locale.

”Sperăm ca săptămâna viitoare în Parlament să voteze și celelalte partide politice acest amendament depus de parlamentarii PSD, astfel încât acest amendament să fie intrat în vigoare deja la momentul alegerilor, pentru că nu este normal să priveze aceste persoane de dreptul de a vota. Au dreptul să solicite urna mobilă, indiferent cu cine votează”, a mai transmis Firea.

La alegerile locale, cei care au dorit să voteze, au făcut-o. „Vor putea să ceară urna specială, denumită urnă mobilă în termeni populari. Îşi vor exercita dreptul la vot în condiţii normale, pentru că Institutul Naţional de Sănătate Publică a comunicat că portul măştii de către ambele persoane diminuează aproape la maximum această răspândire a virusului”, declara preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...