Gabriela Firea, decisă să boicoteze alegerile parlamentare și vrea instaurarea stării de urgență

Stan Filon 02.11.2020, 14:44
Gabriela Firea, decisă să boicoteze alegerile parlamentare și vrea instaurarea stării de urgență

Președintele PSD București, Gabriela Firea, se implică activ în demersul social-democraților de amânare a alegerilor parlamentare, care în mod normal ar trebui să aibă loc pe data de 6 decembrie. Fostul primar General a recunoscut că s-au purtat discuții și cu celelalte partide, dar fără rezultate.

Gabriela Firea vrea să boicoteze alegerile parlamentare

Așadar, PSD vrea să forțeze amânarea alegerilor parlamentare şi va încerca să treacă prin Senat proiectul de lege. ”Am discutat şi cu acest subiect privitor la amânarea alegerilor. Am cerut atât amănarea alegerilor locale, dar şi a alegerilor parlamentare.

Există 2 posibilităţi: stare de urgenţă dată de preşedinte sau OUG dat de Guvern. Colegii noştri vor face toate demersurile în Parlament pentru a trece legea actuală, urmând ca joi să vedem dacă preşedintele o va promulga sau nu. Acestea sunt variantele pe care le avem”, a declarat Gabriel Firea, candidat PSD pentru Senat.

Fostul primar General Gabriela Firea vrea sa boicoteze alegerile parlamentare
Fostul primar General Gabriela Firea vrea sa boicoteze alegerile parlamentare

Una dintre variantele Gabrielei Firea este decretarea stării de urgență

Fostul primar general a precizat că a încercat să aibă un dialog şi cu alte formaţiune parlamentare. ”Preşedintele partidului a avut discuţii, nu le-aş numi negocieri, cu reprezentanţii celorlalte partide parlamentare, dar deocamdată nu au fost rezultate foarte clare”, a completat Gabriela Firea.

Analistul Cristian Pârvulescu a explicat pentru Europa Liberă că ”PSD nu mai poate să împiedice alegerile din 6 decembrie, singurii care mai pot face asta sunt guvernul și președintele Iohannis. Majoritatea parlamentară nu are nicio șansă în calendarul care există deja să facă asta și ar avea și probleme constituționale, pentru că un parlament care este în prelungiri în condițiile în care nu există în Constituție nimic despre pandemie, este un parlament care nu mai are putere, deci este un parlament inutil. Amânarea alegerilor nu se justifică, pur și simplu”.

Klaus Iohannis vrea alegeri pe 6 decembrie

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis vrea alegeri parlamentare pe 6 decembrie. Acesta spune că niciun specialist nu a reușit să-i spună că în luna martie va fi mai bine decât în luna decembrie, în ceea ce privește pandemia de coronavirus.

„Trebuie să vedem în ce fel de societate vrem să trăim, dacă vrem să trăim într-o societate panicardă, care se ascunde, sau dacă vrem să trăim într-o societate care respectă regulile, dar îşi duce viaţa democratică mai departe. Esenţa democraţiei stă în alegeri, alegeri libere. În măsura în care mandatul acestui Parlament se termină în decembrie, este obligatorie realizarea unor alegeri libere, pentru a avea un nou Parlament, cu puteri depline, iar acest lucru se va întâmpla pe 6 decembrie”, a declarat Klaus Iohannis marți, la Palatul Cotroceni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...