Accidentul de la pasajul Unirii are un echivalent teribil în urmă cu 14 ani. Momentul în care o pasarelă s-a prăbușit pe DN 1

Beatrice Dumitru 23.12.2022, 16:27
Accidentul de la pasajul Unirii are un echivalent teribil în urmă cu 14 ani. Momentul în care o pasarelă s-a prăbușit pe DN 1

Un nou accident a avut loc la intrarea în Pasajul Unirii soldat cu un mort și 22 de răniți, după ce un autocar cu turiști greci a intrat în limitatorul de înălțime. În urmă cu 14 ani, un incident asemănător se întâmpla pe DN 1, iar o persoană murea și alte două erau rănite.

Ce s-a întâmplat în urmă cu 14 ani pe DN 1

Un atocar cu 47 de turiști greci a fost implicat într-un accident groazic la intrarea în Pasajul Unirii, după ce a intrat în plin în limitatorul de viteză și s-a părbușit pe plafon. Mai multe echipaje au intervenit la fața locului, unde a ajuns și șeful DSU Raed Arafat. Personele rănite au fost duse la cinci spitale din București. Se pare că șoferul a condus 16 ore fără pauză.

Un accident la fel ca cel de la Pasajul Unirii se petrecea în urmă cu 14 ani, pe 25 iunie 2008, pe DN 1, în zona Tâncăbești, după ce o pasarelă s-a prăbușit peste două mașini. Un autocamion cu remorca circula cu viteza prea mare, i s-a ridicat basculanta și a acroșat pasarela care s-a prăbușit peste mașini. Bena care a dărâma pasarela cântărea 30 de tone. Ca și în accidentul de la Pasajul Unirii, o persoană și-a pierdut viața, iar alte două au fost grav rănite. Persoana care a murit era o femeie, aflată la volanul uneia dintre mașinile peste care a căzut pasarela.

Accidentul de la pasajul Unirii are un echivalent teribil în urmă cu 14 ani. Momentul în care o pasarelă s-a prăbușit pe DN 1
Pasarela carec a căzut pe DN 1 în urmă cu 14 ani.

Reacția lui Raed Arafat după accidentul de la Pasajul Unirii

În cazul accidentului de la Pasajul Unirii, redeschis pe 4 septembrie după reparații capitale, primul apel la 112 a avut loc la ora 13:23, potrivit ISU. Persoana care a decedat a fost găsită în stop cardio-respirator și nu a răspuns manevrelor de resuscitare, iar o altă persoană se află în stare critică, intubată.

În momentul acesta, numărul total al victimelor este de 22 de persoane transportate la patru spitale din București și o persoană care a decedat în urma manevrelor de resuscitare. Mai este un pacient în stare gravă, intubat, internat la Floreasca. Au fost preluate de ISU și duse la hotelul din București unde aveau rezervări. Am vorbit cu ambasada Greciei și va exista translator la spitalele la care au ajuns victimele. Intervenția la fața locului s-a încheiat”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU.

Conform Ministerului Sănătății, alături de echipajele SMURD au intervenit 10 echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, care au acordat asistenţă medicală de urgenţă şi au transportat victimele la Spitalele Floreasca, Universitar, Bagdasar Arseni, Sfântul Ioan şi Militar.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...