Accident rutier cu 4 victime pe Valea Oltului. Imagini de la fața locului | Traficul este dirijat de polițiști

Cătălina Burghelea 14.03.2022, 09:00

Accident grav luni dimineață, pe Valea Oltului. Patru persoane au fost rănite pe DN 7, în zona localității Călimănești, județul Vâlcea, după ce două mașini s-au ciocnit. Traficul rutier se desfășoară cu dificultate la momentul transmiterii acestei știri, fiind dirijat de polițiști pe un singur fir.

Accident grav pe Valea Oltului, în județul Vâlcea

Accidentul rutier s-a produs între două mașini, pe DN 7 Sibiu – Râmnicu Vâlcea, pe raza localității Călimănești, din județul Vâlcea, transmite Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române. Din primele informații, circulația este dirijată de oamenii legii pe un fir. În urma impactului dintre cele două autoturisme, patru persoane au nevoie de îngrijiri medicale.

„Din primele informaţii, se pare că ar fi vorba de coliziunea între două autoturisme produsă pe DN 7, în localitatea Călimăneşti, în urma căreia a rezultat rănirea a patru persoane”, a precizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Cele patru victime nu sunt încarcerate, la faţa locului intervenind mai mulți pompieri militari şi civili, precum şi două salvări SAJ.

„Sunt patru victime, neîncarcerate, una dintre acestea fiind preluată de către SMURD cu traumatism cranio-cerebral în stare de şoc şi transportată la UPU Râmnicu Vâlcea. Celelalte victime sunt evaluate de echipajele SAJ”, au transmis reprezentanţii ISU Vâlcea.

Foto Ardeal24
Foto Ardeal24

Val de accidente pe DN 7

Pe Valea Oltului se produc foarte multe accidente, dat fiind faptul că este intens circulată. De curând, două autoturisme şi un TIR s-au ciocnit pe DN7, în localitatea Bujoreni, judeţul Vâlcea. În urma acestui eveniment rutier, produs în data de 8 martie, trei persoane au fost rănite. Anterior, la 26 februarie, aceeași zonă a fost scena a două accidente produse aproape în acelaşi timp, la doar câţiva kilometri depărtare. O persoană a decedat, iar alta a suferit răni grave.

Poliția Rutieră se confruntă aproape zilnic cu evenimente rutiere

Prima coliziune s-a produs pe raza localităţii Tuţuleşti – Racoviţa, pe DN 7 / E 81. O mașină a părăsit carosabilul şi s-a oprit în şanţul de pe marginea drumului.

„Membrii echipei de descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea au au fost solicitaţi la un accident rutier, în localitatea Tuţuleşti. A fost alocat un ASAS – autospecială pentru stingere cu apă şi spună – şi un echipaj SMURD din cadrul Gărzii de Intervenţie Brezoi. La faţa locului, membrii echipajului au constatat că nimeni nu a fost rănit, în interior nefiind niciun pasager”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger, la acel moment.

Neatenția șoferilor și lipsa de experiență duc la tragedii

La scurt timp, în zona Viaductului Cârligul Mic, în apropiere de staţiunea Călimăneşti – Căciulata, un alt autovehicul a părăsit partea carosabilă, izbindu-se violent în parapetul de protecţie de pe marginea drumului.

„Ocupanţii au fost găsiţi blocaţi în autoturism, unul în stare gravă, celălalt conştient cu leziuni mai puţin grave”, a precizat ISU Vâlcea.

Una dintre victimele încarcerate (şoferul) a murit, decesul fiind declarat de către echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea. Acesta avea 44 de ani şi era de cetăţenie bulgară. Cealaltă persoană implicată în accident, un bărbat de 57 ani, a suferit o fractură de membru inferior stâng, fiind dus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vâlcea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...