Accident la Divertiland. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu adolescentul care ar fi căzut de pe tobogan. Replica parcului acvatic

Ana Anitoiu 21.07.2022, 17:45
Accident la Divertiland. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu adolescentul care ar fi căzut de pe tobogan. Replica parcului acvatic

Un accident a avut loc, miercuri, la parcul acvatic de distracții Divertiland, din Chiajna. Un adolescent în vârstă de 15 ani a căzut în gol de pe un tobogan înalt de șase metri. Băiatul ar fi trebuit să ajungă în piscina amenajată pentru copii.

Ce au transmis reprezentanții Divertiland

Update joi, 21 iulie 2022. Reprezentanții parcului Divertiland au transmis că, de fapt, adolescentul nu a căzut de la o înălțime de șase metri. Conform acestora, tânărul s-a urcat cu un prieten pe un colac dublu și au pornit împreună pe tobogan, iar, pe traseu, pare că s-au îmbrâncit, astfel că, în coborâre, într-un viraj, tovarășul de joacă a căzut peste adolescent, iar acesta din urmă s-a lovit cu umărul în peretele toboganului.

„Personalul din cadrul punctului de prim ajutor dotat în mod corespunzător, aflat în incinta Divertiland Water Park, a oferit imediat îngrijiri medicale adolescentului care a acuzat dureri în zona umărului și a decis să apeleze serviciul unic de urgență 112, pentru a se putea acorda îngrijiri de specialitate.

Adolescentul a fost cooperant, conștient și în stare bună, mergând pe propriile picioare, fiind preluat de ambulanță și transportat la o unitate medicală.

Înregistrarea video demonstrează fără putință de tăgadă că nu a existat o cădere a adolescentului de la o înălțime de 6 metri. Aspectul a fost constatat și de polițiștii care s-au prezentat la fața locului”, au transmis reprezentanții Divertiland. Consultați AICI dreptul la replică integral transmis de Divertiland Parks SRL.

Un adolescent a căzut de pe un tobogan de la Divertiland

Adolescentul în vârstă de 15 ani care a căzut de pe un tobogan în parcul acvatic de distracții Divertiland a fost transportat la spital.

„În jurul orei 16:34, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că o persoană a căzut pe tobogan în timp ce se afla la un parc acvatic din comuna Chiajna. La fața locului s-au deplasat polițiștii din Chitila pentru efectuarea activităților din competență, precum și un echipaj medical care a transportat persoana la spital pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Polițiștii efectuează efectuează cercetări pentru stabilirea situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun”, arată comunicatul ce a fost transmis de Poliție.

Accident la Divertiland. Un adolescent a cazut in gol de pe un tobogan inalt de 6 metri
Imagine din parcul Divertiland. Foto: Facebook/ Divertiland Park

Doi bărbați, răniți pe un tobogan

În luna august a anului trecut, a avut loc un alt incident la un tobogan, într-un aquaparc din Galați, de la malul Dunării. Doi bărbați au ajuns la Spitalul Judeţean Galaţi, după ce au intrat în coliziune.

Incidentul ar fi avut loc după ce cei doi bărbați, în vârstă de 29 și 38 de ani, nu ar fi respectat greutatea maximă a unui colac dublu, pe care îl foloseau împreună. Aceștia s-au dezechilibrat şi s-au lovit. În urma impactului, cele două persoane s-au ales cu traumatisme la coloană şi la glezne.

„Echipajul nostru a găsit un bărbat de 38 de ani care suferise un accident, un traumatism în zona toraco-lombară şi o plagă la nivelul maleolei. Colegii noştri, paramedicii de la SMURD, au preluat şi ei un alt bărbat care avusese şi el un traumatism la una din glezne”, a declarat atunci Mihai Polinschi, director medical SAJ Galaţi.

Administratorii parcului de distracții au făcut apel la vizitatori să respecte regulile pentru ca astfel de incidente să fie prevenite.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...