Accident important în Bistrița. Sunt mai mulți morți după ce un autocar a fost acroșat de un autoturism

Ana Anitoiu 08.01.2023, 19:15

Un accident important a avut loc, duminică, în județul Bistrița-Năsăud. Mai multe persoane au murit după ce un autocar a fost acroșat de un autoturism. În urma incidentului a fost activat Planul roșu de intervenţie.

Accident în Bistrița-Năsăud. Persoanele din autoturism, decedate sau rănite

În urma accidentului ce a avut loc în localitatea Telciu din județul Bistrița – Năsăud, pe DN 17C, au murit trei persoane care se aflau în autoturism. O altă persoană din autoturism a primit îngrijiri medicale la locul incidentului, dar nu a avut nevoie să fie transportată la spital.

„În urma evaluării medicale, au fost identificate 4 victime (ocupanți din auto), dintre care 3 persoane decedate și o persoană care a primit îngrijiri medicale la fața locului, dar care nu necesită transport la spital”, a transmis IGSU.

Ce s-a întâmplat cu pasagerii din autocar

Pe de altă parte, conform IGSU, pasagerii din autocar nu au fost vătămați. Aceștia își vor continua deplasarea cu un alt mijloc de transport către Sighetu Marmației. În autocar se aflau aproximativ 35 – 40 persoane.

„Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat”, a precizat IGSU, la finalul intervenției la care au participat două echipaje de descarcerare, trei ambulanțe SMURD și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud.

Un alt accident între un autoturism și un autobuz, la finalul anului trecut

Un alt accident rutier similar a avut loc chiar la finalul anului trecut, pe 31 decembrie. Atunci, un autoturism s-a izbit de un autobuz pe DN28, în judeţul Iaşi. Șoferul autoturismului, în vârstă de 21 de ani, a murit.

Conform martorilor, tânărul șofer se întorcea acasă, de la o petrecere cu prietenii. Mergea cu viteză, iar într-o curbă, pe linie continuă, a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit de un autobuz ce circula regulamentar.

În autobuz se aflau șase pasageri. Aceștia au scăpat nevătămaţi, dar şoferul, în vârstă de 40 de ani, a fost transportat la spital, cu contuzii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...