Accident cu cel puțin 10 victime pe E85. A fost activat Planul Roșu de Intervenție UPDATE

Andrei Simion 08.05.2023, 19:32

Un accident deosebit de grav s-a produs, luni după-amiază, în județul Buzău. Din primele informații, un autocar cu 32 de persoane s-a răsturnat pe E85, traficul fiind blocat între Râmnicu Sărat și Focșani. S-a format o coloană uriașă de mașini. Potrivit autorităților, autocarul ar fi încercat să evite coliziunea cu o altă mașină. La fața locului sunt foarte multe autospeciale SAJ și SMURD. Șoferul este încarcerat și în stare gravă.

Accident pe E85, între Râmnicu Sărat și Focșani

Update 8 mai, ora 19.27. Autoritățile buzoiene au actualizat bilanțul accidentului de pe D2E85, între Râmnicu Sărat și Focșani. Astfel, 30 de persoane au fost implicate în eveniment, 23 fiind transportate la spital (19 femei și 4 bărbați), iar șapte au fost asistate la locul evenimentului, refuzând transportul la spital.

Victimele au ajuns la următoarele spitale:

  • Spitalul Județean de Urgență Focșani: 2 femei;
  • Spitalul Municipal Rm. Sărat: 9 femei și 2 bărbați;
  • Spitalul Județean de Urgență Buzău: 8 femei și 2 bărbați.

Știrea inițială: ISU Buzău transmite că un autocar cu 32 de pesageri s-a răsturnat în localitatea Râmnic. Prima estimare a agenților rutieri indică 10 victime. Traficul rutier este blocat complet pe DN2E85, la ieșirea din municipiul Râmnicu Sărat către Focșani. Autoritățile au activat imediat Planul Roșu de Intervenție.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a trimis în zonă cinci ambulanțe, două autospeciale de stingere, 1ATPVM , în timp ce SAJ Buzău a mobilizat opt ambulanțe. De asemenea, reprezentanții Drumuri Naționale au la fața locului un echipaj.

Urmăriți Impact.ro și pe