A ucis niște oi din răzbunare. Primul dosar judecat în Ialomița pentru „uciderea unor animale”

Daniela Alexandru 26.08.2021, 16:55
A ucis niște oi din răzbunare. Primul dosar judecat în Ialomița pentru „uciderea unor animale”

Este cunoscut faptul că România stă prost la capitolul protecția animalelor. De la legi care nu sunt puse în aplicare, până la cruzimile față de necuvântătoare pe care le arată mass-media, această problemă a respectului față de animale și, în extenso, față de natură nu este o noutate. Totuși, în ultima vreme, mai ales prin înființarea Poliției Animalelor, problema pare să-și găsească un făgaș de rezolvare.

Primul dosar judecat în Ialomița pentru „uciderea unor animale”

Este cazul în Ialomița, unde pentru prima dată se judecă un caz de ucidere de animale, cu intenție. Așadar, pare că legislația privind protecția animalelor începe să fie pusă în aplicare. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au trimis în judecată un bărbat din Ograda, acuzându-l de „uciderea unor animale”. Este primul caz de acest tip care este anchetat de organele judiciare locale și trimis în judecată, potrivit cotidianului local independentonline.ro.

Procurorii au investigat faptele unui cetățean care ar fi ucis niște oi. Mai exact, un cioban din Ograda a reclamat faptul că i-au fost omorâte mai multe oi de către un alt cetățean cu care omul avusese ceva divergențe. Inculpatul, trimis în judecată de procurorii ialomițeni, ar fi avut o neînțelegere cu ciobanul, legată de niște bani nerestituiți.

Primul dosar judecat in Ialomita pentru uciderea unor animale
Primul dosar judecat in Ialomita pentru uciderea unor animale

Incredibil cum a ucis un ialomițean niște oi

Bărbatul vizat de anchetă s-a suit într-un tractor și a intrat cu el în turma de animale care pășteau. Procurorii din Slobozia au descoperit, în timpul anchetei, faptul că au fost ucise 6 oi, iar alte 3 au fost rănite. Ialomițeanul este acum acuzat și de distrugere.

Este de reținut faptul că acesta este primul dosar ce are ca obiect rele tratamente aplicate animalelor probat și trimis spre judecată de organele judiciare din Ialomița. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Slobozia, urmând ca magistrații să stabilească primul termen al procesului.

Urmăriți Impact.ro și pe