A turnat sare în toaletă. Ce s-a întâmplat după trei ore. Un truc uimitor

Ana-Maria Tudor 21.06.2023, 14:11
A turnat sare în toaletă. Ce s-a întâmplat după trei ore. Un truc uimitor

După ce o persoană a turnat sare în toaletă și a lăsat-o așa timp de trei ore, când s-a întors în baie, a observat o schimbare semnificativă. Acest ingredient adesea utilizat în bucătărie are proprietăți multiple, iar gospodinele îl pot folosi și pe post de agent de curățare natural.

Ce s-a întâmplat după ce a lăsat sarea timp de trei ore în toaletă

Sarea are o multitudine de întrebuințări în curățenia casei, fiind un ingredient versatil nu doar în bucătărie sau în rutina de îngrijire personală. În ultima vreme, sarea a devenit un ingredient popular și eficient în domeniul curățeniei, alături de oțet și bicarbonatul de sodiu.

Dacă alegi să utilizezi sarea pentru curățarea toaletei, vei obține rezultate remarcabile. Tot ce trebuie să faci este să torni aproximativ 100 de grame de sare grunjoasă în toaletă și să presari puțină sare și pe marginile acesteia. Apoi, lasă sarea să acționeze timp de trei ore înainte de a curăța toaletă.

De ce e bine sa torni sare in toaleta

Pentru un rezultat mai eficient, o poți lasă să acționeze chiar și pe timpul nopții. Astfel, procesul de curățare va fi mai intens și mai eficace.

În loc de sare, poți opta și pentru bicarbonatul de sodiu, în funcție de preferințele tale. De exemplu, mai poți amestecă o mână de sare cu zeamă de lămâie, obținând astfel o soluție eficientă și economică, care va oferi rezultate superioare în comparație cu produsele chimice disponibile în supermarket, fără a-ți afecta sănătatea.

Poți utiliza sarea și în curățarea țevilor vechi

În cazul în care există un blocaj în scurgerea băii, sarea poate fi de ajutor și în acest caz. Poți pregăti o soluție turnând un pumn de sare într-un vas cu apă clocotită și apoi să o torni în canalizare. Totuși, este important să ții cont că sarea cu apă clocotită nu trebuie turnată în instalațiile de faianță sau porțelan, deoarece aceste materiale nu o tolerează. De asemenea, poți utiliza acest ingredient accesibil și pentru a stopa mirosul urat pe care țevile îl pot emana.

Un aliat al gospodinelor pentru curățarea eficientă a băii mai poate fi și făină. Dacă chiuvetă este murdară, poți freca suprafața cu făină. Apoi, poți utiliza o cârpă umedă pentru a îndepărta excesul. Trebuie să ai grijă să nu arunci făina în scurgere, deoarece aceasta ar putea provoca blocarea canalizării la contactul cu apa. Această metodă te va ajuta să elimini complet petele și depunerile de pe suprafața chiuvetei, lăsând-o curată și strălucitoare.

Urmăriți Impact.ro și pe