A tăiat o ceapă în două şi a pus-o pe mobilă. A salvat sume mari de bani aşa

Iancu Andreea 07.05.2022, 09:27
A tăiat o ceapă în două şi a pus-o pe mobilă. A salvat sume mari de bani aşa

Ceapa este un aliment aproape nelipsit din preparate, dat fiind faptul că este un ingredient care conferă savoare mâncărurilor. Totuși, puțini sunt cei care cunosc și alte întrebuințări ale sale, prin care pot salva sume mari de bani. În timp ce alții se înghesuie în magazine pentru a cumpără echipamente costisitoare, o simplă ceapă tăiată și pusă pe mobilă ar putea să te ajute să economisești substanțial.

Ce se întâmplă dacă tai o ceapă în două și o pui pe mobilă. Trucul te salvează de cheltuieli mari

Dincolo de gustul savuros pe care îl redă preparatelor, ceapa ascunde numeroase beneficii. Aceasta este bogată în diferite substanțe și ascunde proprietăți mai puțin cunoscute. Una dintre ele se remarcă atunci când pui bucăți de ceapă în interiorul unei camere. Acest truc te poate ajuta să salvezi sume importante de bani și să te bucuri de beneficii nebănuite.

Puțini au aflat că ceapa poate constitui o sursă naturală de purificare a aerului din casă. Deși cu toții o recunoaștem pentru mirosul acela înțepător, fiind mai greu de imaginat cum o ceapă poate să îmbunătățească atmosfera din interiorul unui cămin, acest aliment are proprietăți importante în purificarea aerului, eliminând bacteriile și virusurile.

Ce s-a întâmplat după ce a tăiat o ceapă în două și a pus-o pe mobilă
Efectele nebănuite ale cepei pentru aerul din casa ta

Cum împrospătezi aerul din casă cu ajutorul cepei

Nu degeaba, atunci când o persoană este bolnavă, se apelează la ajutorul cepei pentru a scăpa mai repede de virus din încăpere. Tot ceea ce ai de făcut este să cureți o ceapă, să o tai în două și să o așezi într-un recipient pe mobilă sau în orice alt loc din casă. Vei observa că ceapa va atrage mirosurile grele, neplăcute și le va elimina. În acest mod, vei economisi sumele de bani pe care le-ai fi cheltuit pe aparate de purificare a aerului.

Este recomandat, de asemenea, ca atunci când pregătești mâncarea, să nu mai folosești resturile de ceapă rămase. Iar motivul pentru care nu se recomandă să mai folosești ceapa și a doua zi după ce ai curățat-o este faptul că aceasta își schimbă nu numai culoarea ci și compoziția. Ea va atrage virusurile și bacteriile din mediul în care este păstrată și deci va deveni un rezervor deloc sănătos.

Plantele care îți purifică aerul din locuință

Mirosurile din locuința ta pot fi eliminate cu ajutorul frunzelor de dafin, uleiurilor esențiale sau cojilor de citrice. De asemenea, există o serie de plante care facilitează un aer mai proaspăt în interiorul casei tale. Printre acestea se remarcă și crizantemele, flori ce apar cu precădere toamna și care, potrivit studiilor NASA, te scapă de amoniac, benzen, xilen și formaldehida, unele dintre acestea fiind substanțe cancerigene.

Totodată, ficusul, feriga și aloe vera sunt și ele plante pe care ai putea să le utilizezi pentru a face față substanțelor nocive din aer. Casa ta va fi împrospătată zilnic dacă alegi să plasezi ghivece cu aceste flori în diferite zone ale casei. Vei observa că nu mai este necesar să apelezi la aparate costisitoare și deci vei economisi sume importante de bani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...