A şters geamurile cu o coajă de banană. Când o să vezi rezultatul o să faci şi tu aşa

Badea Violeta 26.05.2022, 08:41
A şters geamurile cu o coajă de banană. Când o să vezi rezultatul o să faci şi tu aşa

În timp, poluarea și murdăria se acumulează încet, dar sigur, pe geamurile casei tale, atât în interior, cât și în exterior, obstrucționându-ți vederea și blocând razele prețioase ale soarelui. Știm că nu este deloc simplu să le speli, însă cu metodele potrivite, poți obține un rezultat absolut uluitor. Tot ce trebuie să faci este să folosești o coajă de banană. Petele ies garantat, nu o s-o mai arunci!

Coaja de banană te scapă de urmele de grăsime de pe geamurile din locuință

Pentru a avea parte de o priveliște fără dungi și pentru ca plantele tale de apartament iubitoare de lumină să fie fericite, urmează acest truc genial de curățare. Cu ajutorul coajei de banană, ferestrele tale nu vor arăta niciodată mai bine.

Surprinzător sau nu, aceasta poate elimina grăsimea și murdăria de pe sticla geamului, iar dungile vor deveni doar o amintire. Tot ceea ce trebuie să faci este să ștergi sticla cu partea interioară a cojii de banană și să speli, așa cum o faci de obiecei.

La final, clătește cu multă apă și șterge cu o cârpă din microfibră. Spor la treabă, garantat rezultatul va fi unul încântător, așa că de acum te vei gândi de două ori înainte de arunca cojile de banană.

Metode de curatare a ferestrelor
Metode de curatare a ferestrelor

Alte metode de curățare a geamurilor

Gospodinele știu că nu este deloc o treabă ușoară să speli geamurile din casă. Cum le poți curăța eficient, fără dungi și urme de grăsime? Iată câteva metode eficiente.

  • Apă și săpun

Aceasta este, fără îndoială, una dintre cele mai simple și ieftine soluții. Pentru a obține niște geamuri strălucitoare, poți să adaugi o lingură de săpun lichid într-o jumătate de litru de apă călduță. Amestecă foarte bine și pulverizează soluția pe sticlă, apoi clătește.

  • Apă și oțet

Oțetul este un aliment nelipsit din orice gospodărie. De regulă, acesta se folosește în bucătărie, însă poate fi utilizat eficient şi la curățarea geamurilor. Adaugă un pahar de oțet într-o jumătate de litru de apă călduță într-un recipient. Pulverizează soluția obținută pe sticlă și șterge.

  • Cartof

Un alt truc uluitor cu ajutorul căruia poți curăța ferestrele este să te folosește de cartofi. Da, ai auzit bine! Tot ceea ce trebuie să faci este să iei o felie de cartof crud și să freci bine sticla. Petele de murdărie și grăsime vor fi înlăturate cât ai clipi. La final, șterge cu puțină apă și spirt, iar rezultatele te vor încânta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...