A pus un şerveţel îmbibat în oţet în geantă. Motivul e cu adevărat genial

Ioana Bucur 30.09.2021, 08:32
A pus un şerveţel îmbibat în oţet în geantă. Motivul e cu adevărat genial

„Poșeta” este arma secretă a tuturor femeilor. În ea avem soluțiile ce ne pot scoate din cele mai dificile situații: parfum, cremă, dezinfectant, mască, machiaj, telefon, laptop sau tabletă, încărcător, deodorant, trusă de cusut, o carte, portofelul, iar lista poate continua lejer. Dacă vrei să îți păstrezi accesoriul preferat ca nou pentru mai mult timp, trebuie să înveți următorul truc simplu: vezi ce se întâmplă dacă pui un şerveţel îmbibat în oţet în geantă.

De ce ar trebui să devină obicei să punem un șervețel îmbiat în oțet în geantă

Gențile sunt, probabil, accesoriul preferat al celor mai multe dintre reprezentantele sexului frumos. Cu toate că avem o colecție întreagă, potrivită pentru aproape fiecare ocazie, de cele mai multe ori, una singură ne devine „partener” zilnic. Așa că, în mod inevitabil, ajunge să păstreze, zi după zi, toate obiectele de care avem sau am putea avea nevoie vreodată.

Nedespărțindu-ne de ea, uităm că și ea, la fel ca hainele, ar trebui curățată, mai ales pentru că, pe măsură ce trece timpul, interiorul capătă un miros neplăcut. Pentru că există soluții pentru orice problemă, am descoperit un truc extrem de simplu, deloc costisitor și care va avea efecte spectaculoase.

Dacă vrei să scapi de mirosurile neplăcute, toarnă doar câteva picături de oțet pe un șervețel și pune-l în geantă, lăsându-l să acționeze timp de câteva ore. Apoi repetă procedeul, dar, de data asta, înlocuiește oțetul cu două sau trei picături de ulei esențial de lavandă sau lămâie.

A pus un servetel imbibat in otet in geanta. Motivul e cu adevarat genial
A pus un servetel imbibat in otet in geanta. Motivul e cu adevarat genial

Oțetul și bicarbonatul de sodiu fac echipă bună când vine vorba de curățenia casei

Același principiu funcționează și în cazul genților de voiaj sau recipientelor cu capac din casă. Dacă ai un geamantan, o cutie de mâncare sau un portbagaj care a căpătat un miros urât, tot oţetul este soluţia. Pune câteva felii de pâine îmbibate în el în locul respectiv (pur şi simplu sau într-un castron) şi lasă-le aşa una sau două zile.

Oțetul face minuni și în cazul scurgerilor de la chiuvetă, cadă sau duș, fără să mai fie nevoie să mergem până la supermerket și să scoatem câteva zeci de lei pe produse speciale care au, de fapt, același efect.

Cu ajutorul unei pâlnii, toarnă o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu pe țeava scurgerii, apoi adaugă o cană întreagă de oțet. Se va forma, inițial, o spumă. După ce aceasta dispare, deschide robinetul de apă caldă și lasă să curgă, la temperatură maximă, timp de cinci minute. Închide și pornește-l pe cel de apă rece, tot pentru cinci minute.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...