A pus un bol cu apă şi lămâie în cuptor. Ce s-a întâmplat în doar 20 de minute. O să faci şi tu aşa

Andra Daoud 08.06.2022, 21:02
A pus un bol cu apă şi lămâie în cuptor. Ce s-a întâmplat în doar 20 de minute. O să faci şi tu aşa

Atunci când vine vorba despre curățenia din casă, unele locuri pot reprezenta o adevărată provocare. Unul dintre cele mai bune exemple este cuptorul, unde se pot acumula multe resturi alimentare și mâncare arsă care, în timp, devin greu de îndepărtat. Soluțiile chimice din comerț pot să nu fie întotdeauna eficiente, însă există câteva trucuri la îndemână pentru a curăța până și cel mai murdar cuptor.

Ce se întâmplă dacă pui un bol cu apă și lămâie în cuptor

Lămâia este un ingredient natural și foarte eficient pentru a curăța anumite suprafețe din casă. Există numeroase trucuri cu lămâie pentru a reda aspectul ca nou al anumitor vase, al chiuvetei sau al cuptorului. Pentru a îndepărta urmele de mâncare arsă din interiorul cuptorului, aveți nevoie doar de un bol dintr-un material care rezistă la temperaturi ridicate, o lămâie și puțină apă.

Tăiați lămâia felii și puneți-o în vas, împreună cu apă cât să o acopere. Porniți cuptorul la temperatură mare și lăsați vasul cu lămâia în interior timp de câteva minute, după care opriți cuptorul. Lămâia va elibera sucurile și ingredientele active atunci când este expusă la temperaturi ridicate, fiind foarte eficientă în curățarea mai multor tipuri de suprafețe.

Tot ce mai aveți de făcut acum este să amestecați apa din vas cu detergent de vase și să curățați cuptorul, cu ajutorul unui burete, după care să ștergeți cu o cârpă. Veți observa că urmele de mâncare arsă se vor îndepărta foarte ușor și rapid, iar cuptorul își va recăpăta rapid aspectul impecabil.

A pus un bol cu apa si lamaie in cuptor. Ce s-a intamplat in doar 20 de minute. O sa faci si tu asa
Lamaia este eficienta in curatarea cuptorului

Lămâia, eficientă și pentru curățarea cuptorului cu microunde

Și cuptorul cu microunde se poate murdări foarte ușor, atunci când încălziți anumite alimente și sar stropi de grăsime în interior. Pentru a-l curăța aveți nevoie de o jumătate de lămâie, pe care o veți pune în interior și veți porni cuptorul la un minut, astfel încât lămâia să se încălzească. Frecați interiorul cuptorului cu microunde cu jumătatea de lămâie caldă și lăsați câteva minute să acționeze.

Tot ce mai aveți de făcut este să ștergeți interiorul cuptorului cu o cârpă curată sau cu șervețele de bucătărie. Urmele de mâncare din interior s-au dizolvat datorită sucului de lămâie și se vor îndepărta foarte ușor.

În cazul în care cuptorul cu microunde este foarte murdar, puteți amesteca lămâia cu bicarbonat de sodiu. Puneți două lingurițe de bicarbonat pe jumătatea de lămâie și frecați interiorul cuptorului cu microunde. Lămâia și bicarbonatul fac o reacție chimică și sunt foarte eficiente împreună pentru a îndepărta urmele de mâncare arsă și chiar urmele de calcar, așa că amestecul poate fi folosit la fel de bine și pentru a curăța chiuveta și bateria din bucătărie și baie.

Urmăriți Impact.ro și pe