A pus spirt peste rufele din maşina de spălat. Motivul e cu adevărat neaşteptat

Beatrice Dumitru 30.11.2021, 14:20
A pus spirt peste rufele din maşina de spălat. Motivul e cu adevărat neaşteptat

Vrei să știi cum se pot curăța rufele pătate sau murdare? Sunt câteva trucuri simple la care poți apela folosind produse naturale pe care să le pui în mașina de spălat. Hainele rămân în stare perfectă, iar tu economisești timp. Un ingredient pe care îl poți folosi este spirtul, iar motivul este unul neaşteptat.

De ce se pune spirt în mașina de spălat

Hainele albe trebuie îngrijite puțin mai mult decât cele colorate, dacă vrei să arate impecabil după mai multe purtări. Dar este important să stii să le speli corect, fie la mașină, fie manual și există niște ingrediente naturale care măresc puterea de curățare a detergentului, dacă sunt puse în mașina de spălat.

A pus spirt peste rufele din maşina de spălat. Motivul e cu adevărat neaşteptat
Ingrediente naturale pentru curațarea hainelor.

Un produs pe care îl poți folosi cu încredere este spirtul, care te ajută să scapi de petele de cerneală de pe haine. Petele se îmbibă cu spirt și se lasă să pătrundă până când nu se mai vede pata, apoi clătește și speli articolul cu detergentul obișnuit. „Îmbibați pata cu spirt și lăsați-o să stea în apă”, spune Marieke van der Graaf, fondatorul Laundrylicious din California. Dar, atenție! Ar bine să-l folosești doar la rufe albe, pentru că poate avea un efect de albire.

Ingrediente pentru curățarea hainelor

Bicarbonat de sodiu

Unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru albirea hainelor este bicarbonatul de sodiu. Acesta curăță, îndepărtează petele și previne îngălbenirea acestora, datorită proprietăților sale puternice de albire. Trebuie doar să diluezi o lingură de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă, să amesteci și să torni soluția în mașina de spălat. De asemenea, poți adăuga 1/2 cană de bicarbonat de sodiu împreună cu detergentul obișnuit în mașina de spălat.

Lămâie

Poți scoate petele de pe haine și cu suc de lămâie, pe care să îl pui în mașina de spălat. Datorită puterii de înălbire pe care o are, lămâia este indicată pentru lenjeria de corp din bumbac. De asemenea, van der Graaf recomandă să ștergi petele de pe haine cu suc de lâmâie, mai degrabă decât să le freci.

Apă oxigenată

Albirea hainelor cu apă oxigenată este o altă modalitate eficientă. Acest produs este un dezinfectant grozav și un înălbitor fără clor, astfel încât nu va deteriora țesăturile și va eliminaa acele pete gălbui inestetice de pe haine. Înainte de a porni mașina de spălat, toarnă 1/2 cană de apă oxigenată în sertarul mașinii de spălat împreună cu detergentul pe care îl folosești în mod normal.

Sare

Un ingredient pe care toată lumea îl are în bucătărie și pe care îl poți folosi la curățarea hainelor este sarea. Acesta îndepărtează petele de sânge, sos și grăsime. Dacă îmbrăcămintea este pătată de sânge, de exemplu, trebuie înmuiată în apă rece, plină de sare. Dacă trebuie să scoși o pată de grăsime, trebuie acoperită cu sare, lăsată să absoarbă grăsimea și apoi trebui îndepărtată înainte de spălare.

Urmăriți Impact.ro și pe