A pus oţet peste o felie de pâine şi a aşteptat. E trucul pe care orice gospodină trebuie să îl ştie

Ioana Bucur 03.12.2021, 18:37
A pus oţet peste o felie de pâine şi a aşteptat. E trucul pe care orice gospodină trebuie să îl ştie

Să nu credeți că bicarbonatul de sodiu este singurul as din mâneca gospodinelor care își doresc rezultate spectaculoase cu efort minim. Vom vorbi despre un ingredient folosit, în mod obișnuit, la gătit și care sigur nu lipsește din nicio casă. Lista utilizărilor sale este surprinzător de lungă, iar efectul este întotdeauna cel sperat. Află cum câteva picături de oțet stropite peste o felie de pâine vor deveni trucul la care vei apela cu încredere aproape în fiecare zi.

Oțet + o felie de pâine = ?

Nu ai nevoie de un coș plin de produse pentru a avea o casă curată. Știm deja despre întrebuințările aparent infinite ale bicarbonatului de sodiu, însă trebuie spus că nu este singura armă secretă a gospodinelor când vine vorba de cele mai dificile sarcini din gospodărie.

E momentul să vorbim despre banalul oțet și cum este ingredient principal al multor trucuri simple și eficiente.

Gătim, clătim vasele, răzuim resturile de mâncare de pe farfurii, înainte să le spălăm. Unde? În chiuveta din bucătărie! Toate lumea știe că, vrem nu vrem, trebuie să desfundăm și să igienizăm cumva scurgerea pentru a nu ne trezi cu ea înfundată sau cu un miros neplăcut care acaperează întreaga încăpere.

Soluția este simplă. Se toarnă în chiuvetă o ceașcă de oțet amestecat cu bicarbonat de sodiu. Așteptați câteva minute, apoi lăsați robinetul să curgă și scurgerea se va desfunda imediat.

Pentru un alt truc, chiar mai simplu, dar la care puțini s-ar gândi, veți avea nevoie de o felie de pâine peste care s-au stropit câteva picături de oțet. Pâinea se pune în coșul de gunoi și se lasă peste noapte. A doua zi, orice miros neplăcut va fi eliminat.

A pus otet peste o felie de paine si a asteptat. E trucul pe care orice gospodina trebuie sa il stie
Otet alb

Echipă bună cu bicarbonatul de sodiu

Totuși, trebuie menționat că cele două ingrediente – oțet și bicarbonat de sodiu – fac echipă bună nu doar la gătit ci pentru a ne scăpa de o mare bătaie de cap: curățarea cuptorului.

Iată de ce vei avea nevoie:

Se amestecă oțetul cu apa. Soluția obținută se toarnă într-un recipient cu pulverizator și se aplică în interiorul cuptorului, având grijă să acoperim toate zonele murdare. Se adaugă apoi amestecul format din sare grunjoasă și bicarbonat de sodiu. Lăsați totul să acționeze câteva zeci de minute. Folosind un burete curat, curățați tot și spuneți adio grăsimii și petelor de arsură.

Urmăriți Impact.ro și pe