A pus oțet în cratița în care a ars mâncarea și a descoperit un truc fabulos. L-ai încercat și tu?

Stan Filon 09.08.2023, 10:56
A pus oțet în cratița în care a ars mâncarea și a descoperit un truc fabulos. L-ai încercat și tu?

O gospodină a ars o cratiță, după care a pus oțet, în speranța că aceasta își va recăpăta luciul de altădată. Fără prea mari speranțe, femeia a mers la culcare, iar  doua zi a rămas șocată de rezultatul obținut.

A pus oțet în cratița în care a ars mâncarea și a descoperit un truc fabulos

Așadar, vă vom dezvălui un truc fabulos, foarte utile în bucătărie, acolo unde cu toții mai greșim și ne mai alegem cu câte o cratiță arsă. Ei bine, vestea bună este că nu trebuie să o aruncați, deoarece arsura se va lua ca prin minune, dacă veți urma pașii de mai jos.

Cratițele arse nu mai sunt acum o problemă. Dacă nu vreți să apelați la produsele costisitoare din comerț, noi vă prezentăm un truc mult mai simplu și mai ieftin pentru redarea strălucirii de altădată a oalelor. Oțetul este un ingredient de mare folos în gospodărie, mai ales în acest caz. Iată ce trebuie să faci!

A pus otet in cratita in care a ars mancarea si a descoperit un truc fabulos
A pus otet in cratita in care a ars mancarea si a descoperit un truc fabulos

Un alt truc foarte utile cu oțet

Pune apă caldă în cratiță și las-o peste noapte la înmuiat. A doua zi, înlocuiește apa din vas, adaugă detergent de vase și pune-o pe aragaz să fiarbă la foc mediu, până dă în clocot de câteva ori. Adaugă o cană mare de oțet în cratiță, stinge focul, pune un capac peste vas și lasă să acționeze o oră, două.

Rezultatul te va uimi, deoarece combinația dintre detergentul de vase și oțet face ca o parte din arsură să se înmoaie. După ce ai făcut acest pas, mai apoi trebuie să folosești o pastă de curățat și un burete care nu zgârie inoxul, pentru a scăpa complet de urmele rămase.

Un alt truc util cu oțet îl poți folosi atunci când nu mai scapi de mirosul de mâncare din bucătărie. Chiar și cel de pește va ieși ca prin minune. Vei avea nevoie de o cratiţă în care va trebui să pui o parte apă şi 4 părţi oţet. Pune-o pe foc şi las-o să fiarbă timp de 15 minute, pentru ca oţetul să înceapă să absoarbă mirosurile din bucătărie. Experţii spun că poţi face acest lucru chiar în timp ce prăjeşti cartofii sau carnea în alte tigăi sau cratiţe.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...