A plouat cu amenzi pe Valea Prahovei. Motivele pentru care ANPC a dat sancțiuni de 70.000 de lei

Badea Violeta 11.08.2022, 15:44
A plouat cu amenzi pe Valea Prahovei. Motivele pentru care ANPC a dat sancțiuni de 70.000 de lei

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a organizat, de curând, o „excursie” la munte pentru a se asigura că operatorii economici sunt pregătiți pentru întâmpinarea turiștilor, mai ales că se apropie mini-vacanța de Sfânta Maria. Inspectaorii au verificat mai mulți operatori economici de pe Valea Prahovei și au aplicat sancțiuni în valoare de 70.000 de lei. Iată ce nereguli au găsit!

ANPC, controale pe Valea Prahovei. Ce nereguli au fost descoperite

Miercuri, pe data de 10 august, inspectorii ANPC, aflați sub coordonarea comisarului șef al Regiunii Sud Muntenia, Ion Iordăchescu, au controlat șase operatori economici de pe Valea Prahovei, iar ceea ce au găsit la fața locului i-au lăsat fără cuvinte.

Frigidere murdare, congelatoare neigienizate, plite de gătit murdare și ustensile de bucătărie extrem de uzate au fost doar câteva dintre neregulile descoperite de de ANPC.

În total, comisarii au aplicat șapte amenzi contravenționale, în valoare totală de 70.000 lei și au dat două avertismente. De asemenea, aceștia au hotărât să scoată de la vânzare peste 100 de kilograme de alimente, în valoare totală de circa 4.500 lei. În plus, ANPC a suspendat temporar activitatea a doi operatori economici până la remedierea problemelor.

„Deși realizăm controale periodic, avem Comandament de iarnă, în mod tradițional, acum, la Comandamentul de vară, întâlnim, în continuare, aceleași nereguli, la operatorii economici din regiunea noastră.

Respectul față de turistul de pe Valea Prahovei lasă de dorit, ceea ce ne determină să supraveghem continuu serviciile oferite în această zonă, până când nu vom mai constata abateri de la lege”, a declarat Ion Iordăchescu, comisar șef, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia.

ANPC anunță că au fost efectuate verificări la: Cabana Vânătorilor Predeal, Bistro Sinaia, Restaurantul Perla Bucegi Sinaia, Restaurantul Terasa Sinaia, Pizzeria La Strada Sinaia, Covrigărie Shaormerie Sinaia.

Controale pe valea prahovei
Controale pe Valea Prahovei

ANPC a descoperit că ingredientele folosite în bucătărie erau expirate

Pe lângă neregulile enumerate mai sus, ANPC a mai descoperit că alimentele folosite în prepararea mâncărilor erau ieșite din termenul de valabilitate și că nu corespundeau cu ingredientele trecute în meniu.

Mai mult, ingredientele folosite în bucătărie erau expirate de câteva luni, sau chiar și de un an de zile. În plus, inspectorii au găsit în restaurante mobilier deteriorat, pereți murdari și cearșafuri de pat murdare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...