A murit un tehnician care anul trecut a antrenat în Liga 1. Avea doar 52 de ani, e doliu în fotbalul românesc

Mihnea Tălău 22.03.2023, 13:21
A murit un tehnician care anul trecut a antrenat în Liga 1. Avea doar 52 de ani, e doliu în fotbalul românesc

Este doliu în fotbalul românesc. Antrenorul John Ene a decedat în cursul zilei de miercuri, la numai 52 de ani. El a antrenat în Liga 1 în timpul sezonului trecut, când a preluat-o pe Academica Clinceni, formație care, în cele din urmă, a luat drumul falimentului.

Antrenorul John Ene a încetat din viață

Tehnicianul a acuzat stări de rău în ultimele zile, iar miercuri dimineață fiul său minor a fost cel l-a găsit fără suflare, întins în pat, informează prosport.ro.

În sezonul 2021-2022, John Ene a fost antrenor cu portarii în staff-ul condus de Ilie Poenaru, iar ulterior a îndeplinit, timp de cinci etape, și rolul de antrenor principal, după plecarea lui Ionuț Chirilă. În acest scurt mandat, John Ene a reușit să obțină un singur succes, 1-0 cu Dinamo.

În prezent, el se implicase la FC Olympico Real Dragomirești, club unde joacă și fiul său.

A murit un tehnician care anul trecut a antrenat în Liga 1. Avea doar 52 de ani, e doliu în fotbalul românesc

John Adrian Ene s-a format la juniorii Stelei

Moartea lui John Ene a șocat lumea fotbalului românesc, iar apropiații antrenorului au reacționat după aflarea veștii tragice.

„Dumnezeu să te odihnească în pace, prieten drag. Nu îmi vine a crede. Aseară ne-am salutat și astăzi s-a întâmplat asta… Of, Doamne! Îți mulțumesc pentru toate vorbele bune și tot ce m-ai învățat. Îmi este greu să spun asta, prieten drag. Dumnezeu să te odihnească în pace”, a scris Ionuț Teodorov pe Facebook, cel care deține clubul unde joacă fiul lui John Ene, FC Olympico Real Dragomirești.

„Da, e adevărat, am aflat și eu în urmă cu câteva momente. Sunt consternat! Un băiat tânăr, de mare caracter, a lucrat la noi ani de zile… Înțeleg că ar fi făcut infarct în timp ce dormea, mi-au zis băieții de la club”, a declarat Adrian Budeanu, primarul din Clinceni, scrie GSP.ro.

John Adrian Ene a fost portar la Steaua, club care l-a format ca junior în 1989, apoi la Ceahlăul, FC Brașov. A evoluat și în Albania, pentru un an. La 37 de ani, John Ene și-a încheiat cariera de fotbalist la Dunărea Giurgiu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...