A murit „cel mai frumos bărbat din lume”. E doliu în lumea filmului. Și femeile din România l-au admirat

Ana-Maria Tudor 19.05.2023, 11:34
A murit „cel mai frumos bărbat din lume”. E doliu în lumea filmului. Și femeile din România l-au admirat

Actorul Helmut Berger, cunoscut pentru frumusețea sa remarcabilă, a încetat din viață la vârsta de 78 de ani. El a dobândit faima grație interpretării rolurilor din filmele regizorului italian Luchino Visconti în perioada anilor 1960-1970.

A murit cel mai frumos bărbat din lume

Helmut Berger, unul dintre cei mai frumoși bărbați din lume în tinerețe, s-a stins din viață în dimineața zilei de joi, 18 mai, în orașul său natal Salzburg, la vârsta de 78 de ani. Vestea tristă a fost anunțată de agentul său pe site-ul companiei de management. Berger a părăsit această lume „pașnic, dar totuși în mod neașteptat”, se menționează în comunicatul oficial.

Născut în Bad Ischl, Austria, pe 29 mai 1944, Helmut Berger și-a început cariera în industria cinematografică în anul 1964, ca figurant, la Roma. În timpul acestui angajament, Berger a avut ocazia să-l întâlnească pe celebrul regizor italian Luchino Visconti, care i-a oferit primul său rol într-un film. Colaborarea celor doi a continuat, iar Berger a avut ocazia să joace în producții notabile regizate de Visconti, precum „The Damned”, „Ludwig” sau „Conversation Piece”.

Actorul a renunțat la carieră din cauza problemelor de sănătate

Moartea lui Luchino Visconti din 1976 a avut un impact major asupra carierei lui Helmut Berger, care a avut dificultăți în a obține roluri la fel de importante în alte producții. Cu toate acestea, actorul a avut ocazia să joace alături de unele dintre cele mai cunoscute nume din industria cinematografică, cum ar fi Elizabeth Taylor, Henry Fonda, Burt Lancaster și Silvana Mangano.  Helmut Berger a primit roluri în filme produse de regizori faimoși și a fost considerat cel mai chipeș barbat.

Printre acestea se numără „The Garden of the Finzi-Continis” regizat de Vittorio De Sica, „Dorian Gray” regizat de Massimo Dallamano și „The Godfather Part III” regizat de Francis Ford Coppola. În ultima parte a carierei sale, actorul austriac s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate, iar în noiembrie 2019 a anunțat că se retrage din industria cinematografică. Cele mai mari reușite ale sale au avut loc în anii 1960-1970.

Agentul de presă al actorului a afirmat că acesta a trăit în întregime după motto-ul «La Dolce Vită» pe tot parcursul vieții sale.

„Helmut Berger a fost unul dintre cei mai mari și mai talentați actori pe care cinematograful european i-a cunoscut vreodată”, a mai spus agentul, conform evz.ro.

Potrivit AP, cu mulți ani în urmă, actorul austriac a afirmat că a trăit trei vieți în patru limbi și nu a regretat nimic.

Urmăriți Impact.ro și pe