A murit actorul american William Hurt, câştigător al premiului Oscar. Curg mesaje de condoleanțe la Hollywood

Cătălina Burghelea 14.03.2022, 06:52
A murit actorul american William Hurt, câştigător al premiului Oscar. Curg mesaje de condoleanțe la Hollywood

William Hurt, actorul american laureat cu premiul Oscar, ale cărui roluri variază de la dramele apreciate din anii 1980 la seria Marvel, a murit la vârsta de 71 de ani, a declarat presa americană. Vedeta de la Hollywood a câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor în 1986, datorită rolului unui prizonier dintr-o închisoare braziliană în „Kiss of the Spider Woman”. A mai primit două nominalizări în următorii doi ani, pentru „Children of a Lesser God” și „Broadcast News”.

A murit marele actor William Hurt. Avea 71 de ani

În ultimii ani de viață, William Hurt a fost cunoscut ca generalul Thaddeus „Thunderbolt” Ross în seria Marvel.

„Cu mare tristețe, familia Hurt deplânge moartea lui William, tată iubit și actor câștigător al Oscarului, pe 13 martie 2022, cu o săptămână înainte de a împlini 72 de ani. A murit în pace, înconjurat de familie, din cauze naturale. Familia solicită intimitate în acest moment”, a anunțat fiul său, Will, potrivit BBC.

Anunțul trist a fost confirmat de familie și prieteni

Variety a precizat că vestea tristă a fost confirmată de prietenul lui William Hurt, Gerry Byrne.

Colegul actorului din Marvel, Mark Ruffalo, a scris pe Twitter: „Uau, o altă pierdere majoră pentru comunitatea actorilor. Un actor grozav. Minte grozavă. Odihnește-te în pace.”

Foto Facebook
Foto Facebook

Curg mesajele de condoleanțe la Hollywood

Actorul Matthew Modine l-a descris pe Hurt drept „un profesionist desăvârșit” care „căută continuu un adevăr mai mare și o înțelegere umană”. La rândul său, Antonio Banderas a transmis că „un mare actor ne-a părăsit”, în timp ce alte tributuri au venit de la Russell Crowe, M Night Shyamalan Rebecca Front.

William Hurt a început să joace pe scenă în anii 1970, înainte de a juca pe sticlă ca om de știință obsedat în „Altered States”, rol care i-a adus o nominalizare la Globurile de Aur în 1981. În același an, actorul a jucat și rolul unui avocat afemeiat în thrillerul erotic „Body Heat”, înainte de a fi distribuit în „The Big Chill și Gorky Park”.

A câștigat Oscar pentru rolul unui bărbat gay

Să câștige un premiu Oscar pentru rolul unui bărbat gay care împarte celula cu un prizonier politic, în „Sărutul femeii păianjen”, a fost „foarte izolant”, a declarat Hurt ulterior, pentru Los Angeles Times.

„În clipa în care mi l-au dat (n.r. – rolul), m-am gândit, Doamne, ce fac acum? Cum o să intru într-o cameră și să fac vreun alt actor să aibă încredere în mine?”, a subliniat marele actor.

Au urmat alte nominalizări importante pentru Hurt

Totuși, nesiguranța nu l-a împiedicat să obțină încă două nominalizări consecutive, înainte de roluri în „The Accidental Tourist”, „Lost in Space”, „Contagion” și „AI”. Apoi a venit o a patra nominalizare la Oscar pentru „A History of Violence de David Cronenberg”, în 2006. De asemenea, a fost nominalizat la premiile Emmy pentru rolul secretarului Trezoreriei, Henry Paulson, în „Too Big to Fail” (2011) și pentru drama TV „Damages”.

A revenit în teatru, în producții precum „Henry V”, „A Midsummer Night Dream” și „Hurlyburly”, cel din urmă fiind recunoscut cu o nominalizare la premiile Tony de pe Broadway.

În 2018, actorul William Hurt a dezvăluit că are cancer de prostată în stadiu terminal.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...