A fost respinsă la examenul de la Academia de Poliție, deși a răspuns corect. Explicația, incredibilă!

Luiza Moldovan 12.05.2020, 11:52
A fost respinsă la examenul de la Academia de Poliție, deși a răspuns corect. Explicația, incredibilă!

Postare emoționantă a ministrului Vela pe pagina sa de Facebook. Acesta și-a amintit despre o întâmplare care i s-a întipărit foarte tare în memorie, despre succes și despre ce înseamnă să nu te lași doborât în momentele grele ale vieții.

Respinsă-admisă-respinsă

Ministrul a povestit despre o fată care a fost respinsă la admiterea în Academia de Poliție în ciuda faptului că a rezolvat corect testul-grilă. Problema comisiei de admitere era că fata a depășit conturul căsuței ce trebuia bifată. Fata a contestat corectarea lucrării, a fost admisă, dar bucuria i-a fost repede înnăbușită atunci când aceasta s-a răzgândit și a declarat-o din nou respinsă.

„Nu a renunțat! A contestat corectarea lucrării şi a fost declarată admisă printr-o decizie comunicată oficial de către Academie. După ce s-a bucurat că i s-a dat dreptate, comisia de contestaţie s-a răzgândit într-un mod incorect şi neregulamentar (așa cum a constatat Corpul de Control al Ministrului Afacerilor Interne) declarând-o din nou respinsă. Nu aveam în minte decât un singur gând: Dacă s-a făcut o nedreptate, cum poate acest copil să piardă un an din viață din cauza unor greșeli ce nu îi aparțineau? Am luat decizia imediată de a repara o nedreptate și, nu întâmplător, în preajma Zilei Unirii, a devenit studentă în anul I la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, a scris ministrul de Interne.

Încercările din viață sunt niște bolovani peste care trebuie să sărim cu încrederea că vom reuși, a spus Vela
Încercările din viață sunt niște bolovani peste care trebuie să sărim cu încrederea că vom reuși, a spus Vela

„Ceea ce a spus mama Andreei atunci mi-a rămas întipărit în minte”

Vela a vorbit despre beneficiul conectivității și despre faptul că, acum, oamenii pot accesa alți oameni în funcții mai înalte decât a lor datorită instrumentelor social-media.

„Andreea este un exemplu pentru noi toți, mai ales, ea este imaginea viitorului. Pentru tinerii de astăzi și de mâine nu există o persoană dintr-o funcție prea înaltă la care ei să nu poată să ajungă. Cu toții avem telefon, mesagerie, adrese de e-mail și, nu în ultimul rând, Facebook-ul (unde suntem cu toții foarte conectați)”, a scris ministrul.

Vela a încheiat postarea într-o notă emoționantă:

„Mă bucur că una dintre cărămizile puse la viitorul Andreei este a mea. Ceea ce a spus mama Andreei atunci mi-a rămas întipărit în minte: O să mă rog pentru voi!”.

Urmăriți Impact.ro și pe