Angajații români au posibilitatea de a benficia de un ”Pașaport Medical” cu ajutorul căruia să le fie monitorizată starea de sănătate în momentul reîntoarcerii la lucru. Serviciul de prevenție este sub forma unui abonament și include teste serologice pentru detectarea anticorpilor SARS-CoV-2, consultaţii sau investigaţii în clinici, telemedicină nelimitată şi acces la dosarul medical electronic.
Abonamentul a fost realizat de compania SanoPass, o platformă de optimizare a serviciilor medicale oferite angajaţilor. ”Pașaportul Medical” a fost gândit ca o soluție pentru angajatori cu scopul de a monitoriza starea de sănătate a salariaților după reîntoarcerea lor la serviciu. În acest moment sunt disponibile 5.000 de abonamente, iar prețul unuia este de doar 20 de lei pe lună, potrivit Adevarul.ro
„Paşaportul medical a luat naştere în urmă discuţiilor purtate în ultima lună cu peste 200 de angajatori din aproape toate industriile. Majoritatea se tem că odată cu relaxarea măsurilor şi întoarcerea angajaţilor la muncă, aceştia vor avea un factor de stres în plus, reprezentat de un potenţial risc de contaminare. Pentru a spori confortul angajaţilor le oferim un mix de servicii medicale de prevenţie: analize, teste pentru anticorpi SARS-CoV-2, consultaţii, investigaţii în clinici, dosar medical şi acces nelimitat la telemedicină, toate într-o singură aplicaţie”, a declarat Andrei Vasile, co-fondator al SanoPass.
O caracteristică unică a acestor abonamente este aceea că, dacă un abonat nu folosește toate serviciile disponibile în aplicație, angajatorul va primi banii înapoi pe serviciile neutilizate de salariatul său, într-un an.
În plus, SanoPass pune la dispoziția utilizatorilor un ghid gratuit de prevenție care oferă detalii cu privire la imunitate, intitulat sugestiv ”Imunitate cu de toate”. Recomandările au fost scrise în colaborare cu medicii din clinicile partenere.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Mai mult,cu ajutorul acestui ghid oamenii pot înțelege mai bine mecanismele de funcționare ale imunității, cum poate fi îmbunătățită aceasta și se pot folosi de sfaturi practice pentru o viață sănătoasă.