Documentul special care devine obligatoriu pentru turiștii români în Grecia. De unde se poate obține

Raluca Juncu 22.04.2020, 16:03
Documentul special care devine obligatoriu pentru turiștii români în Grecia. De unde se poate obține

Grecia este una din destinațiile turistice favorite atât pentru români, cât și pentru turiștii din întreaga lume, motiv pentru care, autoritățile elene au decis impunerea unor anumite măsuri celor care vor pătrunde în țară.

Noi documente de călătorie pentru Grecia. Ce presupune pașaportul de sănătate

Deși multe persoane sunt sceptice cu privire la posibilitatea călătoriilor în următoarea perioadă, turiștii vor putea să-și organizeze în continuare vacanțele și concediile pe plajele din Grecia. Guvernul elen vrea însă, să se asigure că turiștii străini veniți în sezonul turistic, nu sunt infectați cu SARS-COV 2. Mai mult, sezonul turistic va fi redus în acest an, astfel că, va debuta în iulie și se va termina în septembrie.

Harry Theoharis, Ministrul de Turism a spus că dacă protocoalele specifice de sănătate și normele comune sunt în vigoare în toată UE, sezonul turistic poate fi salvat parțial în acest an de impactul epidemiei. Așadar, un așa numit pașaport de sănătate sau „pașaport de coronavirus” ar putea evita răspândirea interstatală a virusului și ar putea reporni economiile care se bazează în proporție foarte mare din turism și industria HoReCa. Documentul ar urma să fie emis de țara de origine celui care ajunge ca turist în Grecia.

„Mai multe țări ar trebui să cadă de acord cu această practică de >. Am solicitat Comisiei Europene să aibă în vedere aceste protocoale, spre a le pune în aplicare”, a declarat Harry Theoharis, ministrul de Turism din Grecia, potrivit publicației elene, Greek Travel Pages. 

Ministrul Theoharis a informat că în prezent se află în contact cu operatorii de turism de top din străinătate care sunt interesați să coopereze cu Grecia în acest sezon. Industria turismului este, vizbil, cea mai afectată de pandemia de COVID-19. Cea mai mare problemă cu care se confruntă în prezent operatorii din turism este cea a returnării banilor către persoanele care își planificaseră vacanțele și concediile. De mai bine o lună, sute de oameni îşi cer înapoi banii plătiţi ca avansuri pentru vacanţe.

Un alt stat european care se gândește să implementeze astfel de sisteme este Croația. Autoritățile croate vor solicita adeverințe de sănătate la intrarea în țară. În plus, vor să creeze coridoare turistice, măsură inițiată în special pentru turiștii cehi, care călătoresc, tradițional, în număr mare, în Croația.

Urmăriți Impact.ro și pe