A amestecat bicarbonat cu suc de grepfrut. Combinaţia a ajutat-o enorm în bucătărie

Ioana Bucur 13.10.2021, 09:18
A amestecat bicarbonat cu suc de grepfrut. Combinaţia a ajutat-o enorm în bucătărie

Utilizările sale par nesfârșite, „fără număr” ar zice unii. Aproape orice problemă din casă legată de curățenie poate fi rezolvată cu ajutor său. Un truc mai puțin cunoscut te va scăpa de o muncă dificilă în doar cinci minute, cu zero efort. Vei avea nevoie doar de bicarbonat de sodiu și puțin suc de grepfrut.

De ce ar trebui să amesteci bicarbonat cu suc de grepfrut

Bucătăria este locul în care petrecem poate cel mai mult timp. Gătim, mâncăm, ne bem cafeaua, stăm de vorbă. Este, de fapt, inima casei, dar și locul care are nevoie de cea mai multă atenție. Când vine momentul să facem o curățenie temeinică, ajungem să ne luptăm cu un „proiect” ce durează ore bune și care ne lasă, în cele din urmă, mai obosiți decât o zi întreagă la locul de muncă.

Dacă igienizarea podelelor și suprafețelor se rezolvă destul de ușor, curățarea aparaturii este o adevărată aventură. Trebuie să avem mare grijă ce produse alegem, iar multe nici nu sunt prea eficiente. Folosit zilnic, dar uitat când vine vorba despre curățenie, cuptorul cu microunde le dă mari bătăi de cap gospodinelor. Dar nu trebuie să fie așa. Un truc spectaculos, extrem de simplu și care nu necesită niciun efort din partea noastră va elimina grăsimea din interior în doar câteva minute, folosind doar două ingrediente.

Se ia o linguriţă de bicarbonat de sodiu se amestecă cu sucul de la o jumătate de grepfrut. Amestecul se pune într-un bol şi se băgă la cuptorul cu microunde pentru cinci minute. Apoi, se ia un burete umed şi se şterg pereţii cuptorului. Grăsimea dispare imediat.

A amestecat bicarbonat cu suc de grepfrut

Cum mai poate fi folosit bicarbonatul de sodiu

Combinat cu câteva picături de apă, până capătă consistența unei paste, bicarbonatul poate fi folosit ca unguent pentru înțepăturile de insecte.

Unii îl recomandă și pentru îngrijirea picioarelor și îndepărtarea mirosurilor neplăcute. Puneți trei lingurițe de bicarbonat într-un lighean cu apă, scufundați picioarele și apoi le frecați ușor.

Lenjeria de pat si prosoapele pot fi împrospătate dacă adăugați o jumătate de cană de bicarbonat la ciclul de clătire a rufelor.

Mirosul de canalizare poate fi neutralizat punând o jumătate de ceașcă de bicarbonat chiar în țeava de scurgere de la chiuvetă sau de la cadă și apoi turnați apă fierbinte peste.

Coșul de gunoi poate fi el igienizat, eliminându-se orice miros neplăcut, dacă se pune bicarbonat de sodiu pe fundul acestuia. Așteptați câteva minute, apoi spălați și clătiți.

Urmăriți Impact.ro și pe