Un nume mare din muzica populară românească s-a înscris în PSD. „El e un brand național”

Raluca Juncu 28.06.2020, 14:24

În an electoral, un celebru cântăreț de muzică populară s-a înscris în politică, în partidul social-democraților. Cu această decizie calcă pe urmele tatălui său. Despre cine este vorba?

Ce mare cântăreț din România a decis să-și facă debutul în politică

Celebrul solist de muzică populară, Ionuț Dolănescu s-a înscris în PSD. Anunțul a fost făcut de Corneliu Ștefan, lider al PSD Dâmbovița, care a postat o fotografie pe pagina sa de Facebook, alături de Ionuț Dolănescu.

„Ionuț Dolănescu se întoarce acasă! Oamenii buni fac întodeauna echipă“, a scris pe Facebook, Corneliu Ștefan, liderul PSD Dâmbovița, și deputat în Parlamentul României.

Ulterior, Corneliu Ștefan a precizat, potrivit stiripesurse.ro, că fiul Mariei Ciobanu și a lui Ion Dolănescu a fost mereu un om de stânga.

„Ionuț Dolănescu întotdeauna a fost un om de stânga. Este dâmbovițean și s-a alăturat echipei noastre din toate punctele de vedere, dar în primul rând pentru un proiect cultural pentru județul Dâmbovița”, a declarat Corneliu Ștefan.

Întrebat dacă în legătură cu posibilitatea ca Ionuț Dolănescu să fie sprijinit în alegerile locale din toamna acestui an, deputatul PSD a spus că nu au discutat încă, despre acest lucru, accentul fiind, deocamdată, pe proiectele cultural.

„Vom vedea, vom discuta acest aspect. Azi am discutat doar de proiecte de cultură. Cred ca Ionuț Dolănescu este un brand național”, a mai adăugat șefu PSD Dâmbovița.

Ionuț Dolănescu pășește pe urmele tatălui său, nu doar în ceea ce privește cariera pe care și-a construit-o în industria muzicală, ci și în decizia de a debuta în politică.

Ion Dolănescu, regretatul său tată a activat, de asemenea, pe scena politică din România, fiind ales deputat în legislatura 2000-2004, în județul Ilfov, pe listele Partidului România Mare (PRM). A fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu state precum Slovacia și Lituania. În aproximativ un an, Ion Dolănescu a renunțat la politică întrucât și-a dat seama că nu reușește să facă mai multe schimbări pentru artiștii din România.

Urmăriți Impact.ro și pe