Simona Halep, obligată să renunțe! Ce decizie va lua campioana

Marian Cărăvan 12.06.2020, 10:49

Simona Halep așteaptă și ea cu nerăbdare reluarea turneelor din circuitul profesionist. Au rămas încă în picioare, pentru acest an, turneele de Grand Slam US Open și Roland Garros, însă organizatorii turneului de la New York o pun în mare dificultate pe Simona Halep.

Reguli stricte la US Open, din cauza pandemiei. Cum este afectată Simona Halep

US Open este primul turneu de Grand Slam ce ar urma să aibă loc după reluarea competițiilor. Deși organizatorii turneului nu au luat încă o decizie în privința modului de desfășurare, se vehiculează un protocol destul de strict la care jucătorii vor fi supuși pentru a se evita răspândirea COVID-19. Mai ales sunt înregistrate deja 400.000 de cazuri la New York, orașul cel mai afectat de pandemia de coronavirus din întreaga lume.

Se preconizează mai puține meciuri pe zi, iar programul competiției s-ar putea întinde pe trei sau chiar patru săptămâni. Mai mult decât atât, jucătorii ar fi aduși cu avioane private, direct din țara de origine, alături de un singur membru al staff-ului. Pe timpul competiției, sportivii ar fi obligați să stea în izolare la hotel atunci când nu au meci. US Open 2020 a fost programat inițial să aibă loc în perioada 31 august – 13 septembrie, dar în funcție de protocoalele decise de organizatori s-ar putea modica aceste date, astfel că turneul s-ar putea termina pe 20 sau chiar 27 septembrie. Ceea ce ar afecta serios calendarul competițional, întrucât turneul de la Roland Garros, amânat din luna mai, începe acum pe 20 septembrie.

Prin urmare, Simona Halep s-ar putea să renunțe definitiv la US Open, în favoarea turneului de la Roland Garros, care se dispută pe zgură, suprafața preferată a campioanei noastre.

Ce spune antrenorul Darren Cahill despre condițiile pe care le vor impune organizatorii US Open

Antrenorul Darren Cahill este convins că Simona Halep nu poate accepta condițiile pe care organizatorii vor să le impună.

„Restricțiile sunt foarte dure. Incredibil de dificile, iar fiecare jucător va avea de luat o decizie în funcție de asta. În cazul Simonei Halep, sunt aproape convins că este imposibil să accepte acest protocol anti Covid.

Din punctul de vedere al Simonei, ea ar trebui să zboare din România, iar apoi să petreacă vreo patru săptămâni în izolare într-un hotel din New York. Și poate să aducă o singură persoană alături de ea în SUA. În mod normal, trebuie să ai și un fizioterapeut, un partener de antrenament, doi sau trei antrenori.

Practic, ți se cere să stai într-o bulă, cu o singură persoană alături, timp de trei sau patru săptămâni. Și, totuși, să concurezi la cel mai înalt nivel în acest timp. Mulți jucători vor avea o problemă cu asta”, a spus Darren Cahill pentru Reuters.

Simona Halep ar fi tentată mai degrabă să renunțe la US Open, pentru a participa la un turneu mai aproape de sufletul ei, Roland Garros, unde a triumfat în premieră pe 9 iunie 2018.

Urmăriți Impact.ro și pe