VIDEO EXCLUSIV

Ce l-a înspăimântat pe actorul Bogdan Iancu, singurul român din noul film al Cristinei Jacob. „A fost primul obstacol”. VIDEO EXCLUSIV

Andreea Archip 03.02.2023, 21:56

Bogdan Iancu revine din 14 februarie pe marele ecran în „The Perfect Escape”. Deși este un film românesc, „The Perfect Escape” este în limba engleză pentru a putea fi urmărit și de publicul internațional, pe care Cristina Jacob a mizat și în urmă cu 4 ani cu „Oh, Ramona”, primul și singurul film din România distribuit la nivel global de Netflix în 190 de țări și dublat în 33 de limbi.

Bogdan Iancu, singurul actor român din pelicula The Perfect Escape

În interviul exclusiv pentru Impact.ro, actorul ne-a spus cum și-a adjudecat rolul, cum și-a pregătit personajul și care a fost marea lui frică, dar a dat detalii și despre scena la care a tras cele mai multe duble. Actorul este cunoscut din „Ho Ho Ho”, serialul „Fructul Oprit” (Antena 1) și „Oh, Ramona”.

Castingul pentru „The Perfect Escape” s-a desfășurat online, la nivel mondial și a durat 5 luni. Distribuția e formată din actori din Italia, Franța, Anglia, Canada, SUA și România. Filmările au avut loc în pandemie.

Impact.ro: Bogdan, ești la a doua colaborare cu Cristina Jacob, cum ai tras cartea câștigătoare și ai ajuns protagonistul noului ei film, „The Perfect Escape”?

Bogdan Iancu: Am dat un casting, evident Cristina mă știa dinainte, am lucrat împreună la „Oh, Ramona”, deci știa capacitățile mele, știa de ce sunt în stare. Am dat acest casting, am dat niște „teste de chimie”, pe Zoom în perioada aceea, fiindcă era în timpul pandemiei, cu alte actrițe pentru rolul pe care acum îl joacă Maëva Demurger, rolul Laurei, deci iubita mea în film. S-a întâmplat să-l iau și să colaborăm din nou.

Bogdan Iancu: „Consideram că nu am voce”

Cum ți-ai pregătit personajul ca să îl interpretezi cât mai bine pe Sebastian?

Sunt mai multe aspecte. Primul lucru care m-a înspăimântat la personajul acesta este faptul că trebuie să cânte. Eu consideram până când am ajuns să ne pregătim de fapt pentru filmul acesta că habar nu am să cânt, că nu am voce.

Am lucrat foarte mult împreună cu Jo, cu Andrei, compozitorul nostru, și mi-am descoperit vocea. Am trecut peste obstacolul ăsta împreună cu echipa filmului și le mulțumesc enorm de mult pentru chestia asta. Deci acesta a fost primul obstacol.

Alte obstacole sunt cum te pregătești pentru rol, ce fel de rol. Sebastian este cumva diferit față de ce am făcut până acum. L-am asociat, în special, în relație cu Laura, cu iubita lui, mi-am imaginat că sunt un câine și o pisică, deci mi-am bazat personajul pe un câine.

Bogdan Iancu este singur

Care a fost scena la care ai tras cele mai multe duble?

Știu o scenă unde am tras prea multe duble, mult mai multe duble decât trebuia și anume scena în care mă dezbrac, nu de tot sau poate. Și ies afară în viscol, în ger, bine sunt simulate se da cu ninsoare falsă, dar era foarte frig pentru că am filmat în munți și eu sunt dezbrăcat. Și acolo cred că am tras aproximativ 3 sau 4 duble. Una era de ajuns, dar s-a întâmplat să tragem mai multe.

Iubita ta a văzut cadre din acest film?

Nu am iubită.

Ce mai urmează pe plan profesional? Ești student?

Da, sunt student în anul întâi la master la Actorie la UNATC, tocmai m-am întors din Germania, unde am filmat un lungmetraj și așteptăm să iasă pe la finalul anului.

Ne poți da detalii despre personajul pe care îl interpretezi?

Este un băiat care merge în Germania și se ocupă cu deal-ul de droguri. E total diferit față de ce fac în filmul ăsta. În rest în industria teatrală m-am implicat în ultimii ani.

Ai vreun mentor dintre actorii români?

Nu știu dacă am neapărat un mentor. Am mai mulți oameni, evident mai mari ca mine, cu mai multă experiență, după care mă ghidez. Doi dintre ei sunt clar profesorii mei de la facultate, din cadrul licenței, Mihaela Sârbu și Florin Grigoraș. Un alt om clar este Cristina Jacob, regizoarea filmului, și cam atât.

În ce investește banii actorul Bogdan Iancu

Ce pasiuni mai ai în afară de actorie?

Îmi place foarte mult să citesc, să desenez, să ascult muzică, îmi place să mă uit la filme.

Bogdan Iancu
Bogdan Iancu

Banii pe care îi câștigi în ce îi investești? Ce slăbiciuni ai?

Nu știu dacă am slăbiciuni, nu țin foarte mult să-mi cumpăr haine, după cum se vede. Investesc în mine, în viitor, în ce consider că o să apreciez pe termen lung și în rest habar nu am, mâncare.

Unde te vezi peste 5 ani sau ce îți dorești să ți se întâmple?

O parte din mine poate să spună că îmi doresc să fac un mare film la Hollywood în regia lui Tarantino și să bubui, dar trebuie să fiu un pic realist. Încă am timp, într-adevăr, am 23 de ani. Nu știu exact, știu clar chiar și în 5 ani și în 10 și în 20 de ani o să fac ce-mi place!

Video: Daniel Bălan

Urmăriți Impact.ro și pe