Anunțul oficial despre câți kilometri de autostradă vor fi gata în 2020

Redacția IMPACT 26.05.2020, 16:25

Infrastructura din România se dovedește a fi unul din subiectele sensibile de dezbatere publică, dar atât de necesar în acelați timp. Ministrul Transporturilor a anunțat câți kilometri de autostradă vor fi dați în folosință până la sfârșitul acestui an.

Ce tronsoane de drumuri vor fi gata anul acesta?

Lucian Bode, ministrul Transporturilor a discutat marți despre proiectele de infrastructură derulate în România. Oficialul a enumerat santierele unde lucrarile sunt aproape de finalizare, vorbim aici despre Autostrada Sebeș-Turda, finalizată în proporție de 90%, dar și despre Centura Bacăului.

Autostrada A1, Sibiu Sebes. Foto: Inquam Photos/Alexandra Pandrea
Autostrada A1, Sibiu Sebes. Foto: Inquam Photos/Alexandra Pandrea

„Avem 164 de km de șantiere deschise în acest moment pe autostrăzi si drumuri expres. Suntem foarte avansați cu 41 de kilometri Sebeș-Turda, aproape 90% progres fizic. Mă aștept ca cei 41 de km să fie finalizați și dați în trafic în acest an.

17 kilometri pe Autostrada Transilvania, Iernut-Chețani. Sigur, vom realiza și descăracarea de la Chețani și putem vorbi și de darea în trafic a acestui lot.

Biharia-Borș, 6 km finalizați în iulie, iar Centura Bacăului are 80% grad de finalizare”, a declarat ministrul Transporturilor, într-o intervenție la Digi24.

Totodată, Lucian Bode a transmis marți că există mai multe lucrări care vor fi demarate anul acesta. Este vorba aici de Autostrada Transilvania, dar și de Autostrada Sibiu-Pitești.

„Vom începe lucrările la alți 8 kilometri din Autostradă Transilvania și la Centura Bucuresti, și vom semna în luna iunie pentru cele 2 tronsoane de pe Craiova-Pitești (3 și 4). Semnăm contractele dacă nu avem contestații. Semnăm pentru tronsonul 4 Sibiu-Pitești, îmi doresc să semnăm și pentru 3 tronsoane pe Autostrada Transilvania și să aducem proiectele de pe zona Moldovei la un stadiu de maturitate Noi am înregistrat evoluții concrete. Când toți au vorbit de Sibiu-Pitești, au vorbit. Noi am vorbit și în câteva luni am început lucrările”, a mai precizat ministrul.

În ceea ce privește construirea tronsonului Tg Mureș – Iași – Ungheni, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anulat licitația. Explicația vine pe fondul faptului că nu au fost depuse „numai oferte inacceptabile și/sau neconforme”, se arată în informarea publicată pe 21 mai, în SEAP, potrivit Economica.net.

Urmăriți Impact.ro și pe