Cum l-au ironizat românii pe Viktor Orban după ce acesta a postat harta Ungariei Mari cu tot cu Transilvania. ”Am intrat de trei ori în Budapesta”

Redacția IMPACT 07.05.2020, 09:13
Cum l-au ironizat românii pe Viktor Orban după ce acesta a postat harta Ungariei Mari cu tot cu Transilvania. ”Am intrat de trei ori în Budapesta”

Postarea controversată de pe Facebook a premierului Ungariei, ce ilustra o hartă lărgită a Ungariei, a stârnit numeroase reacții în mediul online. Pe globul în cauză, între granițele Ungariei Mari stau liniștite Transilvania, Slovacia și Croația. Românii au ținut neapărat să-i răspundă în comentarii.

Reacția românilor, după postarea lui Viktor Orban

Viktor Orban a adus în atenție o fotografie cu un glob pământesc ce înfățișa o hartă cu Ungaria mare. Controversa care s-a născut de aici este faptul că această hartă a țării, cartografiată de maghiarul Laszlo Perczel în 1862 includea și regiunea Transilvaiei.

 

Ideea din spatele postării s-a dorit a fi o sinceră urare de succes pentru elevii din Ungaria care urmau să susțină proba de istorie a examenului de Bacalaureat, însă românii nu au privit-o nicio secundă în acest mod. Subiectul rămâne sensibil cu atât mai mult cu cât au venit la scurt timp după disputele care s-au creat săptămâna trecută între Președintele Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD.

„Un examen istoric. Succes!”, a scris premierul Ungariei în postarea sa de pe rețeaua socială.

Comentariile românilor supărați

„Nu uitaţi că am parcat armata în Budapesta”, scrie un român.

„Domnule Orban, aceasta este România, nu Ungaria, tocmai ai folosit harta greşită!

Îmi pare rău colegule, globul tău trebuie să fie făcut în China :)) Ştiu că iubeşti România şi visezi despre munţii ei frumoşi, şi eşti întâmpinat oricând, dar rămâi la realitate 🙂

Memento scurt. Armata română intră la Budapesta: 1919, 1944, 1956. Armata maghiară intră în Bucureşti: niciodată. Scor general: 3-0! Acum du-te să plângi la papa Putin!

Şi da, visele sunt frumoase, dar nu în această realitate.

Dacă elevii din şcolile tale folosesc globul „acesta” din lume, cu siguranţă că nu vor reuşi examenele de geografie şi ştiinţe sociale!

Nu mai visaţi cu ochii deschişi! Transilvania mereu va fi pământ românesc!

Pentru acest post, România ar trebui să interzică intrarea în ţară şi să fie declarată persoană non-grata. Aţi făcut un mare serviciu comunităţii maghiare din România.

Transilvania este Romania!!!!

Armata română la Budapesta! Nu uita!”

Urmăriți Impact.ro și pe